Предприниматели и коммунальщики вместе будут наводить чистоту в Харькове

12.04.2012 23:24   -
Автор:

Сміття навколо павільйонів, брудні вітрини, оголошення на стінах. Такі порушення правил благоустрою виявила спецкомісія на проспекті Гагаріна. Хто з власників магазинів не дотримається приписів – виселять з приміщень.

Не будет убрано, здесь вот покрашено, здесь помыто и плитка не очищена, мы вас закроем .

Та пройшлися не лише павільйонами. Інспектували і комунальні заклади – метрополітен, залізницю та автовокзал. Зокрема на станції Левада мають провести суботник – зібрати та вивезти сміття, пофарбувати паркан. Метрополітену ж необхідно відремонтувати вентиляційну камеру. Ще мають закрити на ремонт вихід зі станції метро проспект Гагаріна на Леваду. Також виявили і незаконно працюючі кіоски, що стоять у двадцятиметровій зоні виходу з метро Гагаріна. Їх демонтують найближчим часом. Мають звідси вивезти і покинутий будівельний вагон. На виправлення порушень і у підприємців, і у комунальників є два дні.
 
Віктор Кітанін, директор Департаменту комунального господарства:

-Даны сроки предписания и сегодня органами санитарного надзора будет составлено три админпротокола, тем нарушителям, которые получили предписания и не выполнили и плюс у нас объезд в субботу состоится .

Та чекати два дні ніхто не став. Після того як комісія поїхала, робітники павільйонів взялися за мітлу та ганчірку. Члени ж комісії обіцяють такі раптові ревізії по всьому місту, щоб зрештою через місяць Харків блищав.  

Олександр Петренко, пенсіонер:

-Нужно всем соблюдать чистоту и будет чисто и аккуратно в городе.

Юлія, психолог:

-По сравнению с другими городами-чистій, я просто бываю в разных городах, наш город более-менее чистый и сейчас убирают, вот парк делают, это замечательно.

Анастасія Полякова, Ігор Луханін Харьковские Известия