Праздник Покрова для жителей Двуречанского района

15.10.2012 22:11   -
Автор:

Побудувати капличку – таке побажання ще місяць тому, під час зустрічі зі своїм народним  депутатом Дмитром Шенцевим, висловили мешканці села Колодязного, Дворічанського району. І ось у день громади, що співпадає з православним святом Покрова Божої матері, у прихожан Колодязного здійснилася мрія.   

отець Андрій священик

-Благодаря трудам Дмитрия Алексеевича, огромное вам спасибо, то что вы сделали эту часовню. Что сделали тут духовный очаг, где могут прийти люди, помолится, поставить свечку, попросить Божью матерь, Господа, попросить преподобного Сергия Радонежского, чтобы все ладилось.

Сергій Радонезький для Колодязного – не просто один з православних святих. Раніше у цьому селищі вже був храм присвячений цій людині, але будівля не пережила війни. Народний депутат Дмитро Шенцев, який опікує районом, впевнений: нова капличка, що також отримала ім’я Сергія Радонезького, стане першим кроком до відбудови церкви.
У сусідньому селі  – Токарівці, де також освятили капличку, теж не збираються зупинятися на півдороги. Ті, хто брав участь у будівництві поставили перед собою мету – зробити все можливе, щоб за кілька років на цьому місці зріс повноцінний храм присвячений Покрову Божої матері.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Хочется пожелать нам всем, чтобы заступница наша православная – Божья матерь свой покров, свою защиту держала над нами: над нашими семьями, над нашими домами, над нашей страной христианской, чтобы во всем ваших домах был уют, тепло, достаток, Божья благодать, чтобы дома ниши были наполнены звонким детским смехом, чтобы наши люди старшего поколения были не обделены любовью и заботой детей и внуков. 

За останній час у п’яти районах Харківщині: Дворічанському, Великобурлуцькому, Печенізькому, Вовчанському та Чугуївському побудовано з два десятка капличок, освячено п’ять церков,  продовжується реконструкція у храмах.  І ця робота, каже нардеп Дмитро Шенцев, буде продовжена і надалі. 

Андрій Соловйов, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.