Праздник на Основе

07.08.2012 12:03   -
Автор:

Новий парк до урочистостей. Мешканці мікрорайону "Основа", переважна більшість яких працює на залізниці, святкують своє професійне свято. Тепер в оновленому парку. Дитячі майданчики, лави для відпочинку та різноманітні розваги. Так це місце виглядає сьогодні. Люди кажуть, їм повернули свято, якого не було десятки років. 

Тетяна, місцева мешканка:

– Я с удовольствием восприняла ту новость, что парк возобновляется. У меня было столько восторга, потому что ностальгия всегда по детству. И когда вспоминаешь это детство, этот парк эти праздники железнодорожников, когда вырос в железнодорожной семье, когда узел железнодорожный, соседи железнодорожники на улице все живут железнодорожники и действительно сегодня это праздник.

Ніна ,місцева мешканка:

– Не было ни детских площадок, ну и вообще было не очень чисто. Ну а сейчас можно и ребёнка сюда привести, отдохнуть. Скамейки сделали, стало намного приятней.

Перетворення у парку розпочалися лише цього року, раніше ним опікувалася залізниця. З часом за браком коштів у неї, парк перетворився на пустир. Сьогоднішній вигляд парку – це лише перший етап змін, каже депутат міськради Анатолій Денисенко. Після того як парк перейде до властності харківської громади, тут проведуть глобальну реконструкцію.

Анатолій Денисенко ,депутат Харківської міської ради:

– Привели в порядок все деревья, установили детские площадки, скамейки, освещение. Начали восстанавливать дороги. Я думаю, что здесь будет всё хорошо и этот парк будет излюбленным местом для жителей окружающих районов.

Не забули на святі нагородити і залізничні династії. Кожна з них нараховує до одинадцяти чоловік – від діда до онука. Подарунком же для всіх став виступ легенди 80-х – гурту "Песняри".

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко. "Харьковские Известия".