Православный мир отпраздновал “Неделю Святых жен мироносиц”

28.04.2018 15:08   -
Автор:
У храмі Жінок-Мироносиць відбувся фестиваль православних піснеспівів "Хорова Пасхалія" на честь тих жінок, які були свідками воскресіння Христа. Для віруючих харків'янок, з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, був підготовлений святковий концерт. Перед прихожанками виступили кращі музичні колективи єпархії, лауреати українських і міжнародних конкурсів.
 
Федір Воскобойников протоієрей
 
Этот Храм уникальный. Уникальный своей историей, уникальный своей акустикой и звучание хоров здесь обрамляется прекрасным и обрамлением самого храма и Его видимым образом, и вот той акустикой, который здесь хор озвучивает.
 
Святкові заходи в Мироносицькому храмі вперше об'єднали традиційні православні хорові фестивалі Харківської єпархії. Увесь православний світ відсвяткував «тиждень дружин мироносиць». За Євангельською розповіддю, на третій день після страти Ісуса, до місця Його поховання вирушило кілька жінок, які супроводжували Спасителя в період Його проповіді в Єрусалимі. Наблизившись до місця поховання свого вчителя, християнки виявили порожню гробницю. З'явився ангел Божий та оголосив переляканим жінкам про воскресіння Спасителя.
 
Федір Воскобойников протоієрей
 
Прославление Христа – это очень важное дело в жизни христианина. Потому что, даже тогда, когда человек находится в сложных обстоятельствах и у него скорее в душе поднимается ропот, чем благодарность. Он должен найти силы славить Христа Воскресшего, потому что именно тогда, у него находятся силы жить. Ему Господь дает силы жить, потому что видит, что человек ему верен. 
 
Явління Ісуса лягло в основу установи православною церквою спеціального торжества, присвяченого всім жінкам – християнкам. У православному світі це свято широко відзначалось в дореволюційний період, а після жовтневої революції 1917 року він був замінений «Міжнародним жіночим днем 8 березня».