Правоохранители выясняют, кто привел пострадавших несовершеннолетних на воскресный Марш достоинства

24.02.2015 20:02   -
Автор:

11 спеціалізована міська школа. Тут навчаються багато обдарованих дітей. Одним із них був і 10-ти класник Даня Дідік, який загинув під час недільного вибуху.

Світлана Проценко директор Харківської спеціалізованої школи № 11

Світла, емоційна дитина. Вчився він так, як йому подобалося. У нього були дуже значні успіхи у знанні німецької мови, бо Даник дуже хотів після закінчення школи поступати за кордон вчитися.

Однокласники, вчителі та директор про хлопця говорять ніколи не помічали його в поганій компанії. Тому як саме Даня опинився в перших рядах активістів на Марші гідності, не знають.

Світлана Проценко директор Харківської спеціалізованої школи № 11

 Наскільки мені відомо, він не був членом якоїсь громадської організації, якоїсь спілки. Те коло спілкування, яке у нього було в школі, – звичайні діти )

Окрім Дані, під час вибуху постраждали ще 4-ро неповнолітніх. Їхній стан на сьогодні стабільний. А от хто спонукав чи не заборонив їм брати участь в Марші гідності, з"ясовуватимуть правоохоронці. В Департаменті освіти запевняють: всіляко в цьому сприятимуть.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти

Мы сегодня не снимаем с себя ответственность, мы глубоко изучим данную тему. Я четко знаю, что этими вопросами занимается сейчас и городская прокуратура, и областная прокуратура, и СБУ. И я думаю, что совместно с правоохранителями мы найдем большинство ответов на наши вопросы.

Поки ж Ольга Деменко запевняє: в усіх школах Харкова з педагогічними колективами та батьками проводитимуть роз"яснювальну роботу, щоб пильніше слідкували, як проводять діти свій вільний час.