"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Правоохранители подводят первые итоги своей работы во время Евро-2012

Шість тисяч харківських міліціонерів та півтори тисячі із сусідніх областей. За безпекою під час футбольного чемпіонату слідкували сім з половиною тисяч правоохоронців. Головні сили були зосереджені у центрі міста та біля стадіону "Металіст". Як показує статистика, жодних гучних правопорушень не зафіксовано.

Володимир Ковригін, заступник начальника ГУМВС України в Харківській області з питань проведення Євро-2012:

-Никаких серьёзных нарушений допущено не было приезжающими болельщиками из России, Польши, Голландии, Дании и т.д. Но если и были мелкие нарушения, то достаточно было провести разъяснительную беседу, при этом всё делалось с улыбкой, с радушным настроением, то это добавляло только позитив в работе нашим правоохранителям.

Разом з харківськими правоохоронцями слідкували за порядком у дні матчів і закордонні колеги з Німеччини, Голландії, Данії та Португалії. Їх кількість була невелика, але її вистачило, щоб недопустити жодного міжнародного конфлікту. Всі діяли за чіткими правилами. Наприклад, до фан-зони пропускали всіх охочих, але після ретельної перевірки.

Стюард фан-зони:

-Алкоголь нельзя, ножи нельзя, палки нельзя, пиво нельзя. Много подобных нарушений? Чаще всего пиво баночное.

Закривали очі правоохоронці на розпиття пива в громадських місцях. Кажуть, всі фани вели себе гідно і не заважали оточуючим. Під час ходи голландських вболівальників до них приєдналися і харків'яни. Парад пройшов теж мирно.

Та як свідчать іноземні ЗМІ не всюди марші фанів пройшли спокійно. Ось це відео за лічені дні побило рекорди переглядів. У Варшаві під час ходи побилися фани Росії та Польщі.

У Харкові не лише не було жодного інциденту. У місті розробили  спеціальний графік пересування фанів під час ходи.

Володимир Ковригін, заступник начальника ГУМВС України в Харківській області з питань проведення Євро-2012:

-Нигде и ни в каком месте благодаря слаженным действиям работников госавтоинспекции у нас не было никаких массовых пробок, никаких ДТП, никаких перекрытий дороги, никто никому не мешал хотя половина центральных улиц была перекрыта для движения фанатов.

Під час футбольних баталій у Харкові працював єдиний штаб безпеки. До нього і зараз стікається вся інформація, про правопорушення. Штаб функціонуватиме до другого липня – останнього дня чемпіонату. Вцілому роботу правоохоронців на першому етапі Євро харків"яни та гості міста оцінюють позитивно.

Сергій, вболівальник:

-Вы знаете милиция работает очень достойно, мы не ожидали от нашей милиции сколько мы её знаем, уж 25 лет живя в Харькове, мы не ожидали, ну милиция, ну на Евро будет такая же милиция, но вот сколько мы видим иностранцев они говорят вот мы обратились в милицию они нам помогли, подсказал, владеют английским, всё нормально. Мы достойно проводим чемпионат.

Ізмаїл Водолієв, журнасліст з Азербайджану:

-Ну вот мы почти 3 недели в фан-зоне и нет ни одной стычки и это очень приятно. Такого уровня турнир организован  на высоком уровне  приятно быть частью такого турнира.

Василь Хома, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації:

-Мы обобщаем весь опыт, который нами наработан при подготовке ик чемпионату и проведении матчей. Этот опыт будет использоваться в дальнейшем для проведения матчей не только европейского уровня, но и для проведения другий массовых мероприятий.

Ігор Бескровний, Віктор Ноздрачов ,Харьковские Известия.