Працівники «Харківводоканал» усувають наслідки ракетного обстрілу

13.01.2023 19:00   -

Під час чергового ракетного обстрілу Харкова, що стався 10 січня, дісталося не лише складським приміщенням. Одна із двох ракет, що окупанти випустили по місту, потрощила труби холодного водопостачання в Київському районі.

МИКОЛА ЗАВАДА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З ВИРОБНИЦТВА КОМПЛЕКСУ «ХАРКІВВОДОПОСТАЧАННЯ» КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
У результаті чого був пошкоджений трубопровід, діаметром 300 та 150. Дана ситуація призвела до відключення на момент «прильоту» частини будинків приватного сектору, декілька підприємств.

Без води залишилися близько 150 будинків, уточнює Микола Завада. Наразі всі вони тимчасово підключені до іншої лінії мереж. Попереду – повна заміна трубопроводу, протяжністю понад 40 метрів, на одній ділянці, та ремонт магістралі – на іншій.

ВІТАЛІЙ ЧУПАНДІН НАЧАЛЬНИК СЛУЖБИ ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ КИЇВСЬКОГО РАЙОНУ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Попали прямо в ось нашей трубы, саму трубу оно не пробило, но из-за вибраций, труба от этого удара треснула. Она треснула под дорогой, по улице Шевченко.

Складність таких робіт, додають працівники, в тому, що навіть приступити до ремонту – одразу неможна. Адже спочатку ділянку мають перевірити фахівці ДСНС.

МИКОЛА ЗАВАДА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З ВИРОБНИЦТВА КОМПЛЕКСУ «ХАРКІВВОДОПОСТАЧАННЯ» КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Перед початком робіт ми їх запрошуємо. І на цьому об’єкті в нас рештки бомби були прямо на цьому місці. І вони її ліквідовували, транспортували звідси. А потім дають нам допуск до роботи.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Повністю завершити ремонт вдасться не пізніше наступного вівторка, запевняють фахівці. Потім – стануть до зворотної засипки розриття. Загалом же майже за рік війни робітники «Харківводоканалу» переклали вже півтора кілометра трубопроводів. Йдеться лише про ті, що постраждали внаслідок обстрілів. Найбільше, згадують, дісталося Салтівському, Індустріальному та Київському району.

ВІТАЛІЙ ЧУПАНДІН НАЧАЛЬНИК СЛУЖБИ ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ КИЇВСЬКОГО РАЙОНУ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Около 20 попаданий в том месте было в наши водопроводы, которые были повреждены, отключены. И нами фактически уже процентов 95 – восстановлены. Некоторые требует доработок, дополнительного ремонта. Но это – когда уже потеплеет.

У деяких будинках, а це близько сотні, – води й досі немає. Бо частина з них взагалі не підлягає відновленню, а от у інших – робітники не мають доступу до квартир, – мешканці все ще не повернулися додому, пояснили на підприємстві.

ОСТАННІ НОВИНИ