Працівники підприємства оборонної промисловості Харківщини відзначають 85-річницю

07.09.2012 18:38   -
Автор:

Танки "Оплот", різноманітні бронетранспортери, легендарний Т-34. З нагоди вісімдесят п`ятої річниці КБ Морозова влаштувало парад техніки. Конструктори, механіки, слюсарі, діти та знайомі прийшли подивитися  та сфотографуватися  на фоні досягнень сучасної оборонної промисловості.

Дмитро Бовко 10 років

-В основном я фотографируюсь на всех. на этом несоклько раз лазил, лазил на том, и еще на БТРе, я интересуюсь танками современными.

Танк Булат – гордість кострукторів. Йому понад півсотні років. Механік Микола Волошин і досі пам`ятає як створювали велетенську машину.

Микола Волошин старший майстер цеху №99

-Мы занимались его модернизацией, модернизация происходила в несколько этапов, один из вариантов приняли на вооружение. ск Вот и завод Малышева спокойно продолжает его модернизацию.

Та завод Малишева може похвалитися не лише цією технікою. Сьогодні підприємство виготовляє чимало сучасних машин, танків, бронетранспортерів, які використовуються не тільки в Україні, а й на Сході. Прикладом цьому є п`ятирічний контракт з Іраком. Туди відправили вже не одну партію БТРів. Не менш важливий напрям – танки Оплот. Це серійне виробництво для тайської армії. Контракт із цією країною був заключений ще торік. Найближчим часом розпочнеться відвантаження першої партії.

Олександр Веретенніков генеральний конструктор КБ ім. Морозова

-За два года нами был выполнен огромный комплекс конструкторских работ, т.е мы фактически разработали шесть новых изделий. В этом году бронетранспортер БТР-4, проведены были государственные испытания и он принят на вооружение украинской армии.

Та на цьому контракти не завершуються, кажуть на заводі. У перспективі планується підписати чимало угод з країнами Африки, Південної азії та Індією.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия