ППСники Харкова підбили підсумки своєї роботи за 10 місяців 2012 року

09.11.2012 18:09   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Патрульно-постова служба один із підрозділів правоохоронних органів. Вони слідкують за порядком у парках, скверах та інших громадських місцях. Міліціянти звітують за останні десять місяців виявили майже одинадцять тисяч правопорушень.

Правоохоронці кажуть створено не один маршрут за яким вони несуть службу. Вдається запобігати багатьом порушенням. На рахунку патрулів за останній рік розкриття двох вбивств, викриття трьох десятків розбоїв та понад двохсот пятдесяти крадіжок. Цифри вагомі, але часто побачити ППс-ника це рідкість, кажуть люди.

Михайло дизайнер

-Не видел их, практически нет. Когда конная милиция была в парке Горького. Было круто!

Ярослав студент

-Летом их на ХАТОБе видно часто. Ходят два или служат служивых и один главный какой-то ходит, ну и ходят проверяют тех кто курят. Потом там наезжают, или оформляют забирают с собой. А так незнаю даже точно.

А ще у службі не без прогалин. Спочатку року звільнили двох ППСників за здирництво. Гроші вони вимагали в порушників, в обхід процедури, яка передбачає – акт треба складати в райвідділку, там робити перше попередження і виписувати штраф. Про побори і корупцію патрулів не мовчать й харків"яни.

Альона менеджер

-Ну как дал 50-100 гривен и всё – разошлись.

Олександр студент

-Смотря на какой патруль нарывался, но мне в принципе нормальные попадались. Не удалось заработать. Неее.

Марія студентка

-Ну просто пила, курила и 20 рублей дала и ушла.

Андрій Чуприн заступник командира полку патрульної служби ХМУ ГУМВС України в Харківській області

-Если такие случаи выявляются, то к сотрудникам принимаются самые строжайшие меры, увольняем с органов внутренних дел если это запротоколировано. 

За словами Чуприна аби таки покарати хоч і дрібного, але корупціонера треба щоб громадянин звернувся зі скаргою до міліції, прокуратури або в управління внутрішньої безпеки. Можна одразу на місці дзвонити 02. Винних обіцяють не жаліти, мовляв, доганою не обійдеться.

Андрій Чуприн заступник командира полку патрульної служби ХМУ ГУМВС України в Харківській області

-Ну вы знаете, всё таки колличество 600 человек, и как есть такая пословица "В семье не без урода", извините меня за такое выражение.

Ігор Бескровний, Ярослав Кононенко Харьковские Известия