Позивний “художник”: виставка робіт Артема Азарова відкрилась у Харкові (відео)

01.04.2023 09:58   -

У Харкові відкрилась виставка робіт Артема Азарова, митця і воїна. На момент вторгнення РФ Артем навчався на четвертому курсі академії дизайну і мистецтв. На жаль, захід пройшов без участі автора – 5 березня 2022 року Артем загинув в боях під Харковом.

На фронт він пішов добровольцем ще у 2017, розповідають побратими. Був прикладом мужності, сили, урівноваженості і розуму серед бійців. Паралельно зі службою продовжував вчитися живопису. В останні роки часто зображував на своїх полотнах війну, бо вона була частиною його життя. Життя Артема обірвалось передчасно, він загинув героєм, захищаючи рідний Харків на початку повномасштабної війни, виконавши важливе бойове завдання.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
І завдяки таким хлопцям наше місто вистояло. Наше місто зараз удостоєні високої назви нашим президентом Володимиром Зеленський – місто-герой. Дуже б хотілось відкривати цю виставку у присутності Артема. Але він загинув. Загинув, захищаючи усіх нас. Загинув, даючи змогу нам жити. Я впевнений, до після нашої перемоги ми разом зберемось, і ще раз подивимось на картини, на те мистецтво, яке подарував нам Артем. Вдячні вам, дорогі наші захисники. Вдячні усім, хто боронить нашу землю ціною свого здоров’я, життя захищає нашу Україну і захищає нашу націю. Слава  Україні!  Героям слава!

Виставка харківського молодого художника і українського воїна Артема Азарова, вміщує близько сорока робіт, написаних в період з 2016 по 2021. Графіка, олія. Викладачі Артема говорять, він однаково дрбре працював з різними техніками.

Рідкісне явище, коли художник досить  гармонійно поєднує графіку та олійний живопис. Він цим талантом обладав.

Після презентації у Харкові виставка поїде до Європи. Бо весь світ має бачити і знати українських героїв, говорять побратими.

БОГДАН ВОЙЦЕХОВСЬКИЙ ПОБРАТИМ АРТЕМА АЗАРОВА
Дуже важливо для нас, як побратимів, зберігати пам’ять про нашого друга і товариша. Артем був засновником нашого підрозділу і організації. Відповідно ми пройшли довгий путь разом. І хоча Артем не залишив після себе дітей, він буде жити завдяки своїй творчості.

Ці картини  –  спадок України, спадок Харкова, це частина історії, відбиток сьогодення. Митцем і воїном Артемом Азаровим пишаються харків’яни і пам’ятатимуть нащадки.

ОСТАННІ НОВИНИ