Пожарный Евгений Кизименко получил ключи от автомобиля

14.11.2012 17:59   -
Автор:

Усміхнений і життєрадісний. Ось так зараз виглядає рятувальник Євген Кизименко, який постраждав під час гасіння пожежі в селі Борщівка Балаклійського району в кінці січня 2012-го. Тоді, приїхавши зі своєю командою на місце займання, він навіть не уявляв, що з ним станеться за кілька секунд. Увійшовши в палаючий будинок його життя змінилося раз і назавжди.

Євген Кизименко пожежний, постраждав під час ліквідації пожежі

-Смотрю свет я думал, что это уже выход и делаю только шаг в комнату. Шаг сделал и на меня падает вот эта балка с потолка. Я в шоке, я даже боли этой не чуствовал. Я даже не думал что уменя ожог. Когда меня завалило все ценности перед глазами пролетели – только одно – жить. Я лежал молился, чтобы выжить. Всё, больше меня ничего не интересовало.

Десять місяців у лікарні, дванадцать операцій з трансплантації шкіри. Євген Кизименко надійшов у вкрай важкому стані – у нього було 30 відсотків опіків тіла. На додачу у хлопця відмовили нирки. Міська влада відразу відгукнулася на прохання родини МНСника. Закупили все необхідне медустаткування. Після восьми процедур гемодіалізу – нирки запрацювали. Далі на Євгена очікувала ампутації частини ноги. Це було необхідно, кажуть лікарі, щоб не допустити зараження. Прооперували і руку, на неї впала палаюча балка. Невдовзі пожежному встановлять протез ноги, завдяки якому він буде пересуватися. Навчатиметься заново ходити чоловік в інституті протезування. Наразі він тут на реабілітації.

Михайло Зайцев головний лікар інституту протезування

-В настоящий момент проходит подготовку культи нижней конечности для протезирования учитывая, что множественные пересадки кожи были и эти ткани не могут подвергаться нагружению. Очень тщательно их воспитывать и в последующем приступать к протезированию. Крайне тяжёлое было состояние, но он справился с помощью докторов. И присущая ему сила духа мы думаем позволит ему осилить ходьбу на протезе.

Пожежний, даремно часу не втрачає. Почав потроху займатися спортом.

Євген Кизименко пожежний, постраждав під час ліквідації пожежі

-Процедуры по восстановлению плеча, руки полностью, кисти. Артез должны на руку сделать. Понемногу уже в спортзал хожу. До качаний ещё далеко, пока руку разрабатываю, учусь прыгать на одной ноге.

Євген Кизименко  відчув гордість за те, що його не покинули в біді. Зробили все необхідне, аби дати йому друге життя.

Геннадій Кернес  Харківський міський голова

-Наша задача, любого уровня власти, создать максимум условий для качества жизни людей, которые попали в такие ситуации. Жизненно важно для каждого человека чувствовать себя, что есть забота о нём. Я думаю что этим примером мы должны объеденить всех, кто хочет учавствовать в процессе помощи таким людям.

В інституті протезування пожежний пробуде ще деякий час. Тут створені всі необхідні умови для людей, яким потрібна така допомога.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Сегодня мы можем гордиться тем, что наши врачи имеют возможность обеспечить возвращение к жизни тем людям, которые без их помощи максимально будут ограничены в передвижении,  в каких-то обычных бытовых вещах. Мы сегодня видели уникальную работу людей и слышали, как к ним относятся те люди, которые при помощи наших врачей и современных протезов верхних и нижних конечностей возвращаются к полноценной жизни.

Ігор Бескровний кореспондент

-За свій героїчний вчинок пожежний Євген Кизименко отримує ось цей сучасний автомобіль. Його спеціально переобладнали під його потреби.

Після того, як самостійно піде – сяде за кермо, ділиться МНСник Євген Кизименко. На цій машині він буде їздити на роботу, в ту ж пожежну частину. Там він працюватиме на телефоні. Це буде згодом. А поки є і найближчі плани, жартує рятувальник.

Євген Кизименко пожежний, постраждав під час ліквідації пожежі

-Костюм с отливом и в Ялту! Машина то уже есть.

Ігор Бескровний, Ярослав Кононенко Харьковские Известия