Поздравления от городов- побратимов

27.08.2012 12:54   -
Автор:

 

Найбільше серед зарубіжних партнерів – гостей із Санкт-Петербурга. Їхня делегація налічує одинадцять осіб. Всі вони учасники бойових дій та представники ветеранських організацій Ленінграда та області. Завітали до Харкова і гості з інших українських міст: Донецька, Вінниці, Запоріжжя та Сум. І ось вона, урочиста мить. Ветерани Великої Вітчизняної війни міст-побратимів вітають Харків з 69-ю річницею Перемоги та дякують за урочистий прийом.

Михайло Шевчук ,голова ветеранської організації м. Санкт-Петербурга:

– Могу так сравнить, где побывал в такой торжественной обстановке: Севастополь, Брест, Волгоград, он же Сталинград и в других городах, но здесь встретили действительно как родных братьев.

Не менш позитивні враження від прийому харків`ян і в представників російського консульства. Вони також відзначили, що відчувають гордість за успіхи Першої столиці і мають намір розвивати подальшу співпрацю між містами.

Сергій Семенов, Генеральний консул Російської Федерації в м. Харкові:

– Ветераны никогда не думали что-то плохого, они думали только о будущем, и наша задача донести с их помощью до молодого поколения, до будущих поколений правдивую историю наших стран, развитие наших стран, и самое главное, чтобы это было во благо будущего.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова:

– Сегодня Харьков отмечает день рождения и день освобождения нашего родного города. Для нас этот день всегда большой праздник, этот праздник нас обязывает ко многим свершениям. Конечно наши свершения заключаются в том, чтобы мы могли раскрыть перед вами- нашими гостями-партнерами и нашими горожанами все величие нашего любимого города. Харьков к такому празднику подготовился на высшем уровне. 

Та заслуги Харкова не лише у підготовці до цього свята. Успіхи мастабніші. Перша столиця, разом із Донецьком, Києвом та Львовом, провела на високому рівні Євро дві тисячі дванадцять, за що отримала міжнародну найвищу оцінку. Нещодавно місто здобуло перемогу за версією газети "Financial Times" в номінації ведення бізнесу в державах Східної Європи. Крім того, Харків має партнерів у сімнадцяти країнах світу. Це єдине місто в Україні, яке відзначене чотирма нагородами Ради Європи. Все це свідчить про те, що Перша столиця динамічно розвивається та продовжує досягати ще кращих результатів.