Повышение зарплат и рост экономики. Что чиновники заложили в бюджет-2017

16.09.2016 16:19   -
Автор:
Підвищення прибутків лікарів, збільшення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Такі плани посадовці Кабінету міністрів заклали в бюджетний план на дві тисячі сімнадцятий рік, який вже розроблено та передано на розгляд Верховної Ради. 
 
Володимир Гройсман прем'єр-міністр України
 
Ми бачимо, що економіка нашої країни починає відновлюватися, і наше завдання зробити цей процес незворотнім і пришвидшити економічне зростання. Через економічне зростання зробити все для того, щоб кожен український громадянин відчув, що життя починає змінюватися у його доходах, його статках, і це є важливим пріоритетом.
 
Показники, на яких базується бюджет на дві тисячі сімнадцятий рік, між тим, були закладені досить оптимістичні. Трьохвідсоткове зростання економіки, курс національної валюти двадцять сім гривень сорок копійок за доллар та вісімсот шістдесят шість мільярдів прибутків за рік. Такий сценарій, вважають експерти, в цілому можливий, дякувати траншу МВФ. Втім, для реалізації таких показників владникам та законотворцям доведеться попрацювати. 
 
Сергій Беренда економіст
 
Эти показатели, их всегда пишут в оптимистическую сторону. Я думаю, что это скорее целевые показатели. Эти целевые показатели могут быть достигнуты некоторыми манипуляциями, статистическими, математическими и так далее. Вполне возможно. Мне кажется, основной драйвер экономического роста – это свободное предпринимательство, свободная рыночная экономика. 
 
Необхідною умовою для реалізації створеного бюджетного плану, впевнені експерти, є і продовження розпочатих на сьогоднішній день реформ. Наприклад, реформи, спрямованої на децентралізацію. Крім того, владники мають лібералізувати податкову систему та створити гідні умови для роботи малого та середнього бізнесу. Без таких дій посадовців, впевнені економісти, цифри, закладені в бюджетний план дві тисячі сімнадцять, виглядають просто казково. 

Aliexpress INT