Повышение пенсий. Кому и на сколько провели перерасчет на примере самого большого района города?

15.11.2017 15:07   -
Автор:
Ольга Бовт прийшла до Регіонального центру послуг. Її цікавить перерахунок пенсії після ухваленої реформи. Каже, отримувала тисячу чотириста вісімдесят гривень, додали всього сто двадцять.
 
Ольга Бовт пенсіонерка 
 
Тридцать четыри года стажа, работала в детском садике почти всю жизнь. Сейчас 1600 буду получать, прожить на них я не знаю как. Я ожидала больше. Ну, что будем тянуть как-то.
 
Зінаїда Щербак має стажу сорок вісім років. Все життя пропрацювала у соцстархуванні, однак зарплати були невеликі, тож і пенсію отримувала відповідну. Після перерахунку теж отримала невагоме підвищення.
 
Зінаїда Щербак пенсіонерка 
 
1295 рублей пенсия была, но я считаю, что налог у меня удерживали 15%, поэтому сейчас у меня пенсия 1900 рублей..Наверное, не очень довольна.
 
А от у її чоловіка, Анатолія Щербака, ситуація протилежна. Пенсіонер каже, після перехунку його пенсія зросла вдвічі. З двох тисяч гривень до чотирьох.
 
Анатолій Щербак пенсіонер 
 
Регулярно платил в Пенсионный фонд, регулярно контролировал поступления в Пенсионный фонд, мало того, я за свою жизнь собрал все расчетные листы. У меня жалоб нет ни на правительство, ни на нашего мэра, ни на социальные службы, я доволен, потому что я работал и считаю, что заработал.
 
У Московському районі перерахунок пенсій провели вісімдесяти чотирьом тисячам людей, у п'яти тисяч все залишилось без змін.
 
Лариса Саврицька начальник відділу обслуговування громадян управління Пенсійного фонду Московського району 
 
До ста гривен увеличение произошло по 11 918 лицевым счетам. Увеличение до 500 гривен произведено по 29 769 лицевым счетам. До тысячи гривен по 13 643 лицевым счетам. До двух тысяч по 15 781 лицевым счетам и до пяти тысяч 6 432 лицевым счетам 
 
Після ухваленої реформи, розповідає Лариса Саврицька, кількість звернень до Регіонального центру щодо перерахунку зросла вдвічі. Щодня приходить до шестисот людей. Є чимало невдоволених пенсіонерів. Однак тут пояснюють: хто платив та працював – той отримав значний перерахунок. Розмір тепер залежить від середньої зарплати по країні, власної зарплати і трудового стажу. Аби вирахувати свою пенсію – треба взяти середню зарплату в Україні за останні три роки, коефіцієнт зарплати, тобто співвідношення між середньою виплатою по країні і тієї, яку на той момент отримував пенсіонер, а ще коефіцієнт стажу. І все це перемножити. 
 
Лариса Саврицька начальник відділу обслуговування громадян управління Пенсійного фонду Московського району 
 
Применяются коэффициенты по заработной плате, средний по народному хозяйству за 3 года перед 2017 годом, это за 2014, 2015, 2016 год – 3 тысячи 764 гривны 40 копеек. При перерасчете пенсии применяется 1% стажа, отработанного человеком, не применяется 1,35%.
 
Пенсіонерам, запевняють, надіслали листи з формулою перерахунку. Також вони можуть прийти до Регіонального центру для консультації.