Повреждённые авто и выбитые окна. Подробности взрыва по ул. Чайковской, 6

25.11.2019 15:28   -
Автор:
На цих кадрах відео, знятого очевидцями, перші хвилини після вибуху, що прогримів на початку десятої ранку. Вибуховий пристрій спрацював біля багатоповерхівки по вулиці Чайковській, 6. Про силу ударної хвилі говорять шибки, що повилітали з першого по третій поверх. Дісталося і вікнам в будинку через дорогу. 
 
Аркадій живе в будинку навпроти
 
Я зрозумів, що це не петарда, не фейєрверк, а щось дуже серйозне. Я на четвертому – вибило шибку на балконі. 
 
Сергій Чиж начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області
 
Вибухотехнічним управлінням попередньо було встановлено, що вибуховий пристрій був саморобним і основою його був тротил. Слідством встановлено, що водій автомобіля "Toyota" він від'їхав на метрів 10 після чого відбувся вибух. Я так розумію, що вибуховий пристрій знаходився під днищем автомобіля і не був закріплений до автомобіля або скажимо так злочинці його погано закріпили і він відпав. Тому нащастя ніхно не постраждав, крім автомобілів, що знаходились поряд, їх близько п'яти. 
 
За кермом автомобіля "Toyota Camry", під який ймовірно і заклали вибухівку, був Андрій Гагун – екс-співробітник обласної прокуратури, а нині адвокат. Чоловік розповідає, вибух його добряче налякав, бо був доволі сильним.
 
Андрій Гагун потерпілий
 
Меня как подкинуло вверх немного и я уже понял, что взрыв и я просто в сторону выпал на соседнюю дверь пассажирскую. Повезло, что не было людей, был сторож, который находился в сторожке и просто много машин пострадало, окна дома пострадали. Взрыв был очень сильный, я считаю. 
 
Потерпілий розповідає, що останнім часом неодноразово отримував погрози. За даними поліції, до замаху на адвоката можуть бути причетні особи, які зникли з місця події на легковику марки "Opel Vectra" синього кольору. Цю версію правоохоронців, що було стеження, не виключає і сам адвокат.
 
Андрій Гагун потерпілий
 
Я выбросил мусор и стоял "Opel", до этого уже неоднократно эту машину замечал за собой, только сел в машину… "Opel" тронулся, несколько секунд и взрыв. Были угрозы СМС характера, не придавал значения этому, потому что связываю этот взрыв со своей деятельностью адвокатской. Це був замах на вбивство чи вас хотіли попугати?! Я считаю, что это это был конкретно замах на вбивство. 
 
Вже через деякий час поліцейські знайшли автівку, на якій ймовірно і приїхали підривники. "Opel Vectra" на європейських номерах був залишений на пустирі по вулиці Пушкінській. Він був майже повністю знищений вогнем. На даний час правоохоронці встановлюють всі обставини події. Ведеться розшук осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення. Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею замах на умисне вбивство.