Повага і ввічливість до пацієнта перед усім! – тема наради керівництва міста з медиками

16.10.2020 14:58   -
Автор:
Про першочергові завдання медиків в умовах пандемії, створення максимально комфортних умов для хворих людей, захист лікарів під час виконання своїх професійних обовязків та взаємодію з міською владою говорили під час робочої наради представників медустанов та керівництва міста. Заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я Світлана Горбунова-Рубан акцентувала, що наразі Харків потрапив у червону зону, щодня зростають випадки зараження коронавірусом. Через це багато людей знервовані, напружені. Віце-мер закликала медиків приділити увагу саме амбулаторному лікуванню і веденню пацієнта в телефонному режимі. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров`я
 
Поэтому я хочу обратить ваше внимание: сегодня люди все взвинчены, людям всем плохо сегодня, особенно тем, кто лечится на дому, в поликлинике, особенно люди, которые получают амбулаторную помощь, и всё покупают за свои деньги. Мы с Игорем Александровичем обсуждали проблемы амбулаторной помощи и опять пишем и требуем от СЗУ сделать ковидный пакет для поликлиник. Но не ожидая пакета, пожалуй ста, главные врачи, у вас есть деньги,  продумайте систему поощрения, поддержки семейных врачей, медицинских сестер. Вы же знаете поголовно, на участе которых есть ковидные больные и которым нужно уделить особое внимание. Сегодня все зависит не столько от финансов, хотя от них всегда все зависит, сколько от нашей с вами человечности, от людей, которые представляют сферу оказания медицинской помощи.
 
Світлана Горбунова-Рубан також підкреслила, що професійне і ввічливе спілкування з пацієнтами, які телефонують за порадою, повинно стати золотим правилом для всіх. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоровя
 
Достаточно по телефону сказать, что нужно принимать, что бы человек успокоился. Потому что он не знает что ему принимать. Я просто настоятельно обращаюсь обратить внимание всех членов вашего коллектива  сегодня на этическую модель поведения, которой нас всех учили. Это сегодня выходит практически на первое место и цены не имеет, и никакими деньгами это не измерить.
 
Зустріч пройшла в активному діалозі. Медицині, закладам охорони здоров`я у Харкові з боку міської влади завжди приділялось багато уваги і зустрічі різного формату з колективами відбуваються систематично, говорять лікарі.
 
Ольга Дяків головний лікар КП «Міська поліклініка №6» Харківської міськради
 
Кожна така зустріч закінчується позитивно. Бо ми бачимо, що за нас турбуються. І ми про свої колективи також. Нам зараз терпіння, здоров’я, наснаги, удачі, щоб нас цей вірус не догнав!