Потужна робота ППО, допомога Німеччини та ситуація у Сербії – головне на ранок 25 грудня

25.12.2023 11:31   -

За даними Повітряних сил ЗСУ, цієї ночі знищено 28 ударних дронів, дві авіаракети та два винищувачі росіян. Так, звітують військові, вночі противник атакував 31 ударним БпЛА типу “Shahed”.

В результаті роботи ППО знищено 28 ударних БпЛА у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської, Донецької, Кіровоградської та Хмельницької областей. Крім того, збито керовану авіаракету Х-59 на Запорізькому напрямку та протирадіолокаційну ракету Х-31П із акваторії Чорного моря. Також Повітряні сили підтверджують збиття Су-34 на Донеччині та Су-30СМ – над акваторією Чорного моря.

Атакували також Харківську, Херсонську, Сумську, Миколаївську та Донецьку області. Є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат скептично відгукнувся про можливість отримання F-16 до кінця року. Він зазначив, що треба дочекатися, аби все було готове: «інфраструктура, льотчики, а також інженерно-авіаційний склад – це одне з основних». Адже потрібно щоб літаки не були під прицілом росіян.

У Сербії сьому ніч тривають протести проти результатів виборів. Опозиція, як і західні спостерігачі, заявляють про фальсифікації на парламентських і місцевих виборах у країні. За даними ЗМІ, деякі громадяни держави оголосили публічне голодування. Спостерігачі від Європейського Союзу раніше засудили ймовірні порушення на виборах і закликали до розслідування.

Німеччина виділила Україні 6,1 млн євро для проходження зимового періоду. Відомо, що до цього пакету входить 500 електрогенераторів, 900 обігрівачів, 1 700 зимових спальних мішків, а також розкладні ліжка, намети, житлові контейнери, зимовий одяг, мобільна польова кухня і системи очищення питної води. Про це повідомили в Мінреінтеграції. Дану допомогу спрямують на підтримку внутрішніх переселенців, міст і громад у прифронтових районах.

ОСТАННІ НОВИНИ