Потеплішало. На кілька годин у квартирах харків’ян відключатимуть опалення

22.03.2023 18:43   -

Зранку 22 другого березня в Харкові почали діяти графіки дискретного регулювання опалення. Це, пояснюють у КП «ХТМ», пов’язано з підвищенням температури в місті.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП «ХТМ»
Ми бачимо прогнози погоди, і відповідно, реагуємо. Тому, щоб зекономити газ в умовах воєнного стану, щоб запобігти перегрівам і зайвим нарахування населення, прийнята ця, стандартна, можна сказати, процедура.

Опалення відключатимуть у всіх районах Харкова, переважно зранку. Ввечері ж тепло з’являтиметься знов, аби вночі містяни не мерзли.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП «ХТМ»
Тобто, там 4-5 годин – відсутнє опалення, потім ми включаємо. Там розроблений графік по трьох чергах. Із 8:00 до 12:00, із 10:00 до 14:00, із 14:00 до 18:00. Ми через чат бот 15-62 довели до громадян, у яких годинах у них не буде опалення.

Тож, додає Євген Кауркін, просять громадян передчасно не лякатися й не телефонувати до аварійних служб зі скаргами щодо відсутності тепла. У свою чергу мер Ігор Терехов зазначає: закінчувати опалювальний сезон поки що не планують. Та все залежатиме від погодних умов.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Є певні побоювання щодо прогнозу погоди. І хочу нагадати, що зовсім зупиняється теплопостачання тільки тоді, коли температура за три доби складає +8 градусів. Але ми будемо поступово скорочувати теплопостачання, щоб скоротити витрати – мешканців і нашого комунального підприємства.

Ігор Терехов запевнив: графіки складатимуть так, аби в оселях харків’ян завжди було тепло.

ОСТАННІ НОВИНИ