"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Поступок двух харьковских старшеклассников стоил всеукраинской награды!

Про вчинок Анни Скрябіної та Олександра Головешка знає вся країна. Харківські школярі в березні цьогО року врятували двох другокласників, які провалились на водоймищі під лід. З тих пір Анна і вибрала професію рятувальника, тепер мріє вступити до Національного університету цивільного захисту. І вона цього варта, зазначила Народний депутат України Ірина Бережна, представляючи юну героїню харківським мнс-никам під час цьогорічного випуску курсантів.

Ірина Бережна , Народний депутат України:

-Уважаемый Владимир Петрович, открою вам секрет Анечка мечтает учиться в вашем университете. Поэтому как вы видите ребята подрастает достойная смена, которая будет вам всегда и во всём помогать. 

Анна, зізнається, що і не подумала б, що їх з товарищем вчинок приверне таку увагу. Адже, коли вони кинулися рятувати дітей, які опинились в крижаній воді, не думали про себе, вибора, каже не булО.
 
Анна Скрябіна
:

-Мы уже не думали ни очём. Нам главное было вытащить детей. Мы переживали не за себя, а за детей. Мы бы не позволили, чтобы они на наших глазах утонули. Мы бы не простили себе этого. Я думаю, на моём месте сделали бы все так.

Анна одразу навіть не розповіла батькам, що трапилось. Втім мати помітила її дивну поведінку. А коли донька у всьому зізналася, спочатку злякалась, а потім збагнула, що та не могла вчинити інакше.   

Тетяна Скрябіна , мати Анни:

-Она очень переживала. Я видела как она была внутренне напряжена. И я поняла что она переживала именно за детей, не за свою жизнь. Я поняла в тот момент, что она по-другому поступить не могла. Я была горда. 

Народний депутат Ірина Бережна була вражена таким вчинком старшоклассників. Побачивши Анну, спочатку не могла повірити, що ця тендітна дівчина здатна на такий відважний вчинок.  

Ірина Бережна,  Народний депутат України:

-Когда они увидели, что двое второклассников тонут, практически утонули, они кинулись под лёд, спасли, сами же отнесли до медпункта, растёрли и фактически спасли две жизни. А вы знаете, что даже одна спасённая жизнь, это уже спасённое человечество. Низкий поклон нашим героям.

Анна і Олександр у квітні вже отримали подяки та цінні подарунки від Харківського міського голови. Втім Ірина Бережна зазначає, що такий вчинок вартий Всеукраїнської премії "Гордість країни". І нардеп виступила з ініціативою номінувати харківських школярів на цю нагороду.

Анжела Сушко, Євген Дроботов, Харьковские Известия.