Посол Франції відповів на запитання харківських школярів

26.02.2013 21:51   -
Автор:

До його візиту залишились лічені хвилини. Приїзд надзвичайного посла Франції в актовій залі 109 школи чекають з нетерпінням. Сьогодні на зустріч з месьє Аленом Ремі прийшли учні старших класів – з дев'ятого по одинадцятий. Майбутня випускниця Анастасія схвильовано тримає в руках книгу-подарунок, до неї школярка прикріпила текст поздоровлення послу. Їй випала честь привітати його від всіх школярів. Розповідає,  готувалася до цього всю ніч, адже не кожен день посла побачиш.

Анастасія одинадцятикласниця школи № 109

-Речь никогда не писала. Понятное дело, что посол прийдёт, это честь такая, с такой высокопоставленной особой очень интересно общаться для меня как опыт. Я поблагодарю его за интрес проявленный к нашей школе.

Інші учні теж не ликом шиті, говорять приготували для посла Франції масу питань різного характеру. Серед них не лише про культуру та історію країни звідки він приїхав, але і прості життєві питання.

Єгор одинадцятикласник школи № 109

-Хочется узнать в первую очередь о том как ему Украина, его отношение к украинским людям, как ему вообще город?

Анастасія одинадцятикласниця школи № 109

-Хотел бы ли он в нашей стране жить? Чтобы он хотел увидеть? Какие женщины ему нравятся и какое мнение у него про украинок.

Поки учні в роздумах – на порозі з'являється сам посол. Керівництво школи зустрічає його на щірій французькій, той у відповідь на російській.

Сам посол не менше схвильований від зустрічі з харківськими школярами. Все навколо нагадує йому його молодість.

Ален Ремі Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні

-По-моему 50 лет назад я начал учится русскому языку именно в такой спецшколе в Москве, где учат французскому языку. И я изучал русский язык, я там был три месяца и с тех пор я считаю, что эти школы очень важны.

Вчити іноземні мови дуже важливо, ці слова підтвердилися і сьогодні на зустрічі. Від хвилювання дехто з учнів навіть забув французьку.  

Але більшість учнів провели час з користтю, і змогла попрактикуватися, ті ж хто недозрозумів  – пообіцяли підтягнути свої знання французької, до наступного візиту посла.

Ігор Бескровний