Последний звонок прозвучал в школах Харькова

11.05.2012 17:41   -
Автор:

Одинадцять шкільних років та останні іспити – вже позаду. Попереду – нове навчання, але вже у ВИШах Першої столиці. На майданчику біля третьої школи – понад сто випускників. Для кожного з них, кажуть, цей день залишиться у пам*яті незавжди.

Олександр Мощанов,  випускник:

-Радость, я бы сказал. Потому что заканчиваем. Ну и грусть, потому что всё-таки последний день. Уже сюда не прийду учиться

Не приховують суму і вчителі. Бо відпускати вже рідних дітей – не просто. Випускники також не приховують, школа для них – давно стала рідним домом.

Юлія Крючкова , випускниця:

-Многие стали очень близкими людьми

Не забувати школу та завжди підтримувати зв*язок із однокласниками. Таке побажання випускникам – і від Народного депутата України Ірини Бережної. Вона прийшла не з порожніми руками, подарувала школі музичний центр.

Ірина Бережна, народний депутат України:

-Хочеться пожелать им, конечно, исполнение всех мечтаний, желаний. Добиться поставленных целей. Ну и побед по жизни. В добрый пусть, выпускники

В останнє за шкільні парти сіли і випускники сто сімдесят другої школи. Дівчата у білих фартухах, хлопці – у ділових костюмах. Віршами їх вітають першачкі.

-Я тоже буду через 10 лет. Таким побритым и прекрасным, как взрослый. Таким же буду умным и большим. Таким же буду и красивым, рослым

І справді, час, за який першачки стають випускниками, летить невблаганно. І треба цінити ті знання, що дають вчителі у школі, зазначив мер міста Геннадій Кернес. Аби у майбутньому реалізувати свої таланти та вміння на благо рідного міста.

Геннадій Кернес,  Харківський міський голова:

-Я обещаю вам, что мы вместе с вами. с вашмии родителями будем делать всё для того, чтобы наш город был такой красивый, безопасный и удобный. А вы подростайтесь, учитесь и принимайте у нас эстафету. Первое, что мы сделаем здесь к 1 сентября – мы с вами откроем новый стадион здесь

Фінал же урочистої лінійки традиційний і найхвилюючий. Випускники, які покидають рідне гнездо,  випустили у небо голубів. І для них пролунав останній дзвоник.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия