После первомайского отдыха люди оставили кучи мусора

03.05.2012 18:47   -
Автор:

Доглядай землю плідну, як матір рідну,- говорить народна мудрість. Однак дбати про матінку-природу поспішають не усі. Вже більше місяця у місті проходять суботники. Під час них прибирається сміття, очищується територія, висаджуються нові дерева, квіти. Робота кипить і сили вкладено вже чимало. Та лише одним вчинком можна багато чого перекреслити. Сім"я Корецьких, як і чимало городян, травневі свята вирішили відзначати на природі. Проте сліди колишніх відпочивальників там повсюди.

Ольга Корецька , молода матуся:

-Сумки оставляют, большие поклажки из-под пива, народ наверное нес-нес, недонес. Конечно неприятно это видеть, убирал- убирал, а теперь снова все гадят. Хочется, чтобы народ понимал, погуляли- надо и убирать за собой.

Михайло Корецький , харків'янин:

-Я считаю, что должно быть чисто, никто за нами убирать не будет. Неприятно смотреть на чужой мусор.

Ольга Шевченко,  бухгалтер:

-Саму молодежь необходимо еще со школы приучать к чистоте, преподаватели должны это рассказывать, доносить.

Масове забрудення середовища веде до катастрофічних наслідків для життя вцілому. Звідси і хвороби, і зміна клімату, і постійні катаклізми. І такі картини звалищ можна спостерігати не тільки в лісі, а й біля водойм. Проте є й виключення з правил.
 
Євгенія Кутнова , кореспондент:

-Після першотравневих свят харків"яни не усюди залишили сміття, у Саржиному яру процвітає чистота та порядок.

Чисто біля купалень у Саржиному яру не лише через культуру відпочивальників. Тут постійно двірники прибирають територію, регулярно вивозять сміття. Проте догледіти за усім комунальникам не сила. Тож городянам нагадують: починати потрібно з себе, бо чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

Євгенія Кутнова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия