После непогоды

10.08.2012 11:48   -
Автор:

 

Проливний дощ та сильний вітер. Негода знову бушувала в Харкові. Городяни, які спостерігали за стихією з вікон власних домівок, очам своїм не вірили.

В'ячеслав Муригін, очевидець:

– Здесь крутило так, что ужас один, дождь такой шёл, такого я просто не видел. Заливал, я вот в этом доме живу, балкон мне пришлось просто закрыть полность, ещё и решёткой сверху. Потому что: туда-сюда и стёкла полетят.

Чоловік пригадує, вітер був і справді шалений. Його швидкість сягала до двадцяти метрів за секунду. Такий буревій зривав покриття з дахів, валив десятки дерев. Вони падали і на проїжджу частину, і на тротуари, і на паркани, і у парках та скверах. Тільки-но негода стихла, комунальники приступили до ліквідації її наслідків. Основні роботи розгорнули у селищі Жуковского, на Комунарі та у Малій Данилівці. Ці районі постраждали найбільше. Мешканці деяких вулиць навіть залишилися без світла.

Олександр Кривцов ,перший заступник Харківського міського голови:

– Было подтопление достаточно серьёзное улицы Шевченко в районе Кожзавода с угрозой подтопления электроподстанции. Но предпринятыми мерами удалось это подтоплнеи предотвратить, но тем не менее, отключая электроподстанцию, и район улицы Шевченко был без электричества до 12 ночи.

Постраждали електромережі і від дерев, що попадали на дроти. Їх прибрали, мережі полагодили. Електропостачання двадцяти двох будинків, де не було світла, відновлено. Та чимало роботи залишилося. І зараз озеленювачі прибирають дерева та гілля, що попадали. Їх подрібнюють та вивозять на квітники, аби згодом використовувати під добриво. У селищі Жуковського працює по декілька бригад одночасно.

Віктор Сірий, начальник дільниці Київського району КП "Харківзеленбуд":

– Больше всего деревьев попадало на Жуковского. Общее количество примерно то, что каждый день поступает информация, на данный момент известно: 25 деревьев, которые упали.

Усього у різних куточках міста попадало близько дев’яноста дерев. Та найближчі дні комунальники можуть зітхнути із полегшенням. Синоптики повідомляють, що сильного вітру та дощів із грозами не буде. Бо дощовий фронт обійде Харків стороною – він змістився на захід.

Валентина Муратова, синоптик Харківського метеорологічного центру:

– Это будет Купянск, Изюм – останутся к вечеру. Ну и Луганск, Донецк будут в зоне фронта. До 13 числа мы дожди не ожидаем.

Можливе повернення дощів очікується з чотирнадцятого серпня. Але вони йтимуть спокійно, без шквальних вітрів та граду. Середньодобова температура триматиметься на позначці у двадцять шість-двадцять вісім градусів.

Олена Завгородня, Євген Шинкаренко. «Харьковские Известия».