Посилення карантину, але ще поки не жорсткий локдаун

05.11.2020 13:01   -
Автор:
Ввести жорсткий локдаун, означає залишити людей без роботи, це розуміють у Мінохорони здоров"я і тому аби стримати швидкість поширення коронавирусу, пропонують поки введення більше карантинних обмежень.  
 
Віктор Ляшко головний державний санітарний лікар України 
 
Вони будуть стосуватися обмеження діяльності зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон в торгово-розважальних центрах. Ми хочемо, щоби в ТРЦ працювали виключно магазини для того, щоби люди могли купити необхідні їм речі і щоби це не впливалр на економіку нашої країни. Таклж хочемо просити уряд заборонити проведення масових культурних заходів. Обмежити діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів. 
 
Ті ж заклади, що не дотримуються протиепідемічних заходів, пропонують взагалі зачиняти і застосовувати до таких порушників жорсткі адміністративні санкції. Крім того рекомендують у торговельних закладах ввести спеціальні години для обслуговування людей поважного віку, щоби вони могли здійснювати покупки без сторонніх. Адже саме люди старше 60 років знаходяться у зоні ризику, бо найважче переносять коронавірусну хворобу з усіма ускладненнями.  
 
Віктор Ляшко головний державний санітарний лікар України 
 
Це буде рекомендація і ми просимо цю рекомендацію зробити з 10 до 12 години. це не забороняє людям похилого віку відвідувати магазин в інший час, але воно повинно спонукати людей до 60 років не відвідувати магазини, аптеки саме в період з 10 до 12.
 
А от роботу дитячих садків, початкової школи навіть у визначених "червоних зонах" працювати не забороняють, щодо магазинів то вважають їх роботу слід обмежити з 7-ої ранку до 20-ої вечора. Про зупинку громадського транспорту мова пока не йдеться. А от про жорсткий карантин вихідного дня подейкують, як і про  комендантську годину, щоправда для цього, кажуть, потрібно вводити надзвичаний стан. Тож з цього приводу остаточного рішення поки немає.