Поради експертів, як вберегти рахунки від кіберзлочинців

23.11.2020 12:51   -
Автор:
Викрадення грошових коштів починається з фішингового повідомлення, яке змушує одержувача натиснути на шкідливе посилання або на вигляд безпечне вкладення. Насправді ж такі вкладення часто містять банківські віруси, які намагаються отримати доступ до фінансових рахунків жертви, повідомили у комітеті цифорової трансформації. 
 
Експерти радять дотримуватися таких правил:
 
– Використовувати тільки офіційні магазини застосунків і перевіряти безпеку завантажуваних програм. 
 
– Регулярно оновлювати операційну систему і програмне забезпечення. Це дозволяє виправити уразливості системи, які кіберзлочинці намагаються використовувати для зараження пристрою. 
 
– Створювати надійні паролі й не використовувати їх повторно. Використання однакових паролів для онлайн-банкінгу, соціальних мереж та інших облікових записів може призвести до серйозних наслідків у разі витоків даних. 
 
– Фахівці радять користувачам мобільних пристроїв використовувати надійний застосунок з безпеки, який має функцію захисту онлайн-платежів. 
 
Користувачам ноутбуків і комп'ютерів необхідно встановлювати ліцензійне програмне забезпечення,  яке надає безпечний браузер для введення облікових даних клієнта та здійснення банківських операцій. Також важливою є наявність функцій Антифішингу та шифрування даних. Вони зможуть захистити від викрадення банківських реквізитів та інших конфіденційних або фінансових даних.