Популярность безналичных расчетов платежными карточками в Украине растет благодаря инновациям – НБУ

29.11.2019 13:43   -
Автор:
Популяризація інноваційних способів оплати сприяє сталому розвитку безготівкових розрахунків із використанням платіжних карток в Україні. Кожна п’ята банківська картка українця безконтактна. І їх кількість продовжує зростати швидкими темпами. Як зазначають фахівці Національного банку України, безготівкові операції з використанням банківських карток разом становлять третину від загальної кількості та обсягу безготівкових операцій у торговельній мережі.
 
Національний банк України
 
Загальна кількість операцій (безготівкових та отримання готівки) з використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, за 9 місяців 2019 року становила 3 651,7 мільйонів штук, а їхній обсяг – 2 582,7 мільярдів гривень. Якщо порівняти з аналогічним періодом 2018 року, кількість операцій зросла на 29%, а сума – на 27%.
 
Більшість операцій з картками – це розрахунок за придбаний товар. Решта – зняття готівки. За кількістю платіжних карток та пристроїв для їхнього обслуговування домінують Київ, Дніпропетровська та Харківська області.
 
Національний банк України
 
Загальна кількість платіжних карток в Україні станом на 2019 рік зросла на 9%, якщо порівняти з початком 2019 року, та становила 64,7 мільйонів штук. 60% від цієї кількості – це активні платіжні картки.
 
Такі новації позитивно впливають на розширення безконтактної платіжної інфраструктури країни, підсумували у Національном банку України.