Попередити пожежу

17.08.2012 12:39   -
Автор:

 

Цього чоловіка комунальники спіймали на гарячому. Після ремонту непотрібні речі з квартири він виніс прямо в загальний з сусідами коридор. Меблі, пластик, іграшки і навіть холодильник. Саме те, що у разі пожежі спалахне в одну мить, і на додачу ще й заблокує евакуацію мешканців і загальмує роботу надзвичайників.

– Вас беспокоит участок №65 КП "Жилкомсервис". Скажите, это ваша мебель? – Да, наша. – Значит мы вам вручаем предписание, что до 20 августа вы должны вывезти эту мебель. Получите ваш экземпляр и распишитесь на нашем.

Чоловік звісно ж пообіцяв все вивезти в строк. Виправдовується, техніку безпеки порушив ненавмисне, просто в квартирі місця, щоб розібрати меблі, виявилося замало.

Сергій мешканець будинку №15 по вул. Пермській

– Ну сейчас вот убираю по быстрому. Ремонт немножно затянулся. Вы же сами знаете, что такое ремонт.

Та на свідомість мешканця комунальникам доводиться тільки сподіватись. Бо у більшості випадків знайти господаря сміття і змусити його самостійно вивезти те – задача не з простих. Хоча для цього вони роблять, кажуть, все можливе. По-перше, розвішують у під’їздах ось такі попереджувальні оголошення. Але реагують на них на жаль не всі. І захаращене пожежне помешкання у п’ятнадцятому будинку по вулиці Пермській цьому показовий приклад

Ірина Дряхлова начальник відділу техбезпеки управління контролю обслуговування житлового фонду КП "Жилкомсервіс"

– Вот жильцы захламляют эти помещения, используют их для хранения вещей первой необходимости.

На усунення порушень комунальники дали місцевим мешканцям будинку п’ять днів. Якщо за цей термін ситуація не зміниться, Жилкомсервіс змушений буде скликати комісію, яка з’ясовуватиме далі, кому з жителів належить те чи інше сміття. Після чого проти недисциплінованих мешканців будуть складені протоколи і накладений адміністративний штраф. Який варіюється від п’ятдесяти однієї гривні до тисячі трьохсот. Таку роботу з жителями комунальники проводитимуть у всіх будинках комунальної форми власності. Бо, кажуть, пожежі краще попереджати, ніж ліквідувати.

Олена Мітясова, Євген Шинкаренко. «Харьковские Известия»