Понівечені окупантами автобуси. Чи є шанс “Карсанам” повернути попередній вигляд? (відео)

13.09.2022 17:30   -

Понівеченим війною “Карсанам” повертають попередній належний зовнішній вигляд, щоб згодом випустити машини на марштури для перевезення харків’ян. Попередньо всі автобуси пройшли ремонт. Справа була за склом. Якщо бокові вдалося зашити фанерою, то з передніми вікнами так не можна, тому підприємство очікувало на матеріали.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР САЛТІВСЬКОГО ДЕПО
124 – було пошкоджено. Відремонтовано близько 80-ти , -відновили, наразі тривають роботи по склінню.

АНДРІЙ ШЕВЧЕНКО МЕХАНІК
Це насправді дуже кропітка робота, то ж спочатку треба оббити скло по периметру та видалити основну частину, потім вручну вичищяється кромка скла. Потім кромка скла підготовлюється на кузові, наноситься праймер – спеціальний клей, а вже потім встановлюється нове скло. А потім десь доба потрібна, щоб скло застигло. Щоб клей застиг. Дві машини вже готові, вже працюють на маршрутах. Ще дві в роботі. Зараз це вже 5. І ще декілька плануємо у найближчі декілька тижнів зробити.

Спершу в роботі ті машини, що вимагають заміни лобового скла, згодом, знімуть фанеру і станут до скління бокових вікон. Загалом, повідомили спеціалісти, у разі своєчасних поставок – до кінця осені всі автобуси знову отримають попередній вигляд. Тим часом завдяки відновленим ” Карсанам”, у місті почали повертати деякі маршрути. І пускати транспорт в ті мікрорайони, жителі яких, кілька місяців були фактично відрізані від громадського сполучення через ворожі обстріли.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР САЛТІВСЬКОГО ДЕПО
З приводу відкриття нових маршрутів. За минулий тиждень ми відновили роботу 8-ми автобусних маршрутів. На них виїхало 10 автобусів , теж, які були останнім часом зроблені . Тобто ми постійно розширюємо наші послуги у місті. Поїхали навіть на Північну Салтівку і на П’ятихатки. Ми вивчаємо постійно попит на перевезення. На даному етапі попит задовільняється повністю. В разі, якщо він буде зростати , будемо добавляти автобуси. У нас є чим. Ми ж не тільки автобуси, можемо запускати і тролейбуси. Теж це можливо. На автономному ході.

Під час крайнього візиту до мікрорайону Північна Салтівка мер міста Ігор Терехов зазначив, що на запит людей, виведуть більше транспорту, а також додадуть кілька маршрутів на крайню частину Салтівки.