Понад півтори сотні харківських багатодітних родин отримали гаджети (відео)

06.10.2022 21:10   -

Харків’янка Ірина Якушевська – Мати-героїня. Вісьмох дітей жінка виховує самостійно. Найстаршому – 26, а наймолодшому – всього 11. І з кожним, каже жінка, вона змогла побудувати дійсно довірливі, дружні стосунки.

ІРИНА ЯКУШЕВСЬКА МАТИ-ГЕРОЇНЯ
Они со мной, как с подругой. Я построила отношения не так, что мама сверху. Да, они меня уважают, в доме на маму слова плохого нельзя сказать, они это знают. Но они приходят ко мне за советом и это важно, когда дети видят в семье друга. Любить надо их и быть справедливой. И, если ты учишь их так, – ты должен сам быть таким.

Під час війни родина не покинула Харків – разом стали займатися волонтерством, допомагати переселенцям і біженцям. Та й у подальшому, діляться, переїжджати в інші міста не збираються.

ЕМІЛЬ ТА САБІНА ЯКУШЕВСЬКІ
Мне больше всего нравится, что тут очень много молодежи, которой тут интересно. Они тут промышляют, развиваются – это достойно этого города. И отсюда не хочется уезжать. Я привыкла к этому городу, он очень красивый, очень много достопримечательностей. Харьков – это город-студентов, город знаний. Тут больше можно получить, можно развиться.

Не налякали ані літаки, які кожного дня бомбили місто, ані ракетні удари, бо вважають, що разом зможуть пройти навіть найтяжкі випробування, – каже Людмила Філенко. До того ж, додає, весь цей час необхідну допомогу надавала й міська влада.

ЛЮДМИЛА ФІЛЕНКО БАГАТОДІТНА МАТИ
Усе ми бачимо, усе ми цінуємо й виказуємо велику пошану нашому меру. І також наші хлопці, які захищають нас, які оберігають нас. Тримайтесь хлопці, ми з вами, ми знаємо, яку роботу ви робите й, як підтримуєте нас. Слава Україні!

Підтримують харківські багатодітні родини й міжнародні партнери. Зокрема, ЮНІСЕФ та Асоціація міст України в межах спільного проєкту виділили кошти на планшети – аби дітлахи змогли отримувати знання. Місту спрямували цю цільову пожертву як кандидату на отримання звання «Громада, дружня до дітей і молоді». І це, зазначають, наразі неабияк важливо, адже всі харківські школярі через війну вимушені навчатися дистанційно.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Кто-то не может себе позволить гаджеты, планшеты или телефон, но детей учить надо. Потому что это знание, потому что это будущее. Я вам всем благодарен за то, что вы здесь, за то, что вы растите деток. За то, что вы куете будущее Харькова.

Загалом гаджети отримали понад 173 багатодітні родини. Також для малечі та їхніх батьків влаштували тематичне свято – з аніматорами, піснями й танцями.