Понад 90% городян – вчасно платять за послуги ЖКГ

16.04.2013 20:51   -
Автор:

За офіційними даними понад дев'яносто відсотків харків'ян – справно платять за комунальні послуги. Показник – найбільший в Україні.  Це вдалося досягти, розповідають у міському Департаменті житлового господарства,  завдяки масштабній реформі у сфері ЖКГ. Доставка квитанцій додому, велика кількість пунктів прийому платежів та прозорі тарифи. Кожен городянин може прочитати на квитанції весь перелік послуг за які він сплачує.  Турбуються у Харкові і про тих, хто економить власний час і не бажає відстоювати черги до кас. Для цих людей доступні оплати за послуги ЖКГ через Інтернет та електронні термінали.

Юрій Сергеєв представник банку

-Вы можете на рабочем месте сгенерировать себе счёт, какой считаете нужным, те средства, которые есть в кармане и позволительно их потратить. Вы генерируется сами счёт на себя, удобный, красивый. Находите Ай-бокс, по штрих-коду прочитали. заплатили и ушли.

Таким способом наразі розраховуються майже шістдесят тисяч абонентів, кажуть фахівці. Та не зважаючи на усі зручності, боржників також вистачає. Понад вісімдесят тисяч городян заборгували за послуги ЖКГ майже дев'яносто мільйонів гривень. Зі злісними неплатниками – розмова коротка: справу направляють до суду.
 
Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-На этапе только подачи исковых заявлений в суд порядка 30% этих должников производят оплату ещё до рассмотрения этого вопроса в суде. Уже на этапе, когда вынесено решение суда мы имеем показатель порядка ещё 50% оплат уже только по решению суда.

Своєчасна оплата послуг – дуже важлива, кажуть комунальники. Бо від цього залежить благоустрій території навколо будинків. А саме встановлення нових дитмайданчиків, ремонт внутрішньоквартальних доріг, озеленення дворів. А ще і ремонти вхідних груп та покрівель.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-Конечно, в первую очередь это дома, которые имеют аварийное состояние. Эти дома в первую очередь. Дальше – это работа по мягким и скатным кровлям.

Цього року ремонт покрівель буде проведений у майже трьохста будинків Харкова. На це з міського гаманця виділено понад п'ятдесят мільйонів гривень.

Олена Завгородня