“Помогите Анжеле научиться дышать” – родители 9-месячной девочки просят о помощи

26.09.2016 16:21   -
Автор:
Зовні маленька Анжела виглядає як абсолютно здорова дитина, – в свої дев'ять місяців з апетитом їсть, активно вивчає довколишній світ і вже намагається сідати. Від інших дітей її віку дівчинку відрізняє тільки одне – Анжела не може самостійно дихати. 
 
Євгенія Ковтун мати Анжели
 
На двадцать четвертой неделе начали отходить воды, в роддоме, на сохранении. И родилась Анжела в 5:53 утра, весом 760 грамм. Заинкубировали ребенка в шестом роддоме. На восьмые сутки перенесли в перинатальный центр, пролежали мы пять месяцев в реанимации, пережили многое. И легкое слипалось, и пневмонии две было, и переливание крови было три раза, и остановка сердца была, два раза кололи адреналин. 
 
В те, що народжена на шостому місяці вагітності Анжела виживе, не вірив ніхто. Мати дівчинки, Євгенія, і зараз не може стримати сліз, згадуючи тодішні прогнози лікарів. Втім, недитяча жага до життя та батьківська любов подолала все – Анжела нарешті вдома. Але зняти дівчинку з апарату штучного дихання лікарям без встановлення трахеостоми так і не вдалось.
 
Євгенія Ковтун мати Анжели
 
Трахеостома – это трубочка в горлышке, без которой Анжелочка не дышит. Трахеомаляция. Это атрофированные кольца трахеи из-за длительного нахождения с инкубационной трубой. 
 
Допомогти Анжелі самостійно зробити перший ковток повітря можуть закордонні лікарі – українські за такі операції не беруться. Рахунок в клініці виставили чималий. Щоб вилікувати Анжелу треба сімнадцять з половиною тисяч доларів. 
 
Олег Ковтун батько Анжели
 
В сборе средств помогли все – знакомые, близкие, родственники, друзья. Даже просто те, кто видел страницу Вконтакте. в Одноклассниках, в Фэйсбуке. Незнакомые люди помогали, помогают. 
 
Допоміг батькам і міський голова. На порятунок маленької Анжели у жовтні піде заробітна плата Генадія Кернеса. Втім, і цього не вистачає. Наразі бракує приблизно трьохсот тисяч гривень, в той час, як терміни переведення коштів на рахунок клініки спливають – вже на початку листопада Анжела має бути в лікарні. 
 
Номер банківської картки для надання допомоги: 5168 7555 1975 7666 (Ковтун Олег Миколайович) 
 
Гроші, розповідають Євгенія та Олег брати вже немає звідки, тож по допомогу в порятунку дитини звертаються до всіх небайдужих.