Помилка у декларації – привід втратити субсидію

27.10.2020 11:28   -
Автор:
Українцям, які претендують на субсидії, зараз не потрібно нікуди звертатися за умови, що не сталося якихось сімейних змін. Якщо ж виникли проблеми, то можна поштою надіслати заяву та довідку про доходи, або заповнити її в онлайн-режимі. У разі візиту дл соціальних служб слід враховувати, в який карантинній зоні знаходиться той чи інший населений пункт. І дотримуватися всіх правил безпеки. Документи розглядають протягом десяти днів.
 
Міністерство соціальної політики України
 
В Україні понад 2,5 млн домогосподарств є в системі отримання житлових субсидій. Було прийнято рішення про те, що всім, хто отримував субсидії в минулому опалювальному періоді, на наступний сезон її продовжать автоматично.
 
У Мінсоцполітики повідомили, що в цьому році будуть ретельно перевіряти чи правильно вказали доходи одержувачі субсидій. У разі виявлення недостовірної інформації. Це може позбавити субсидіантів права на державну допомогу. Їм будуть припинені виплати. До речі, у Мінсоцполітики не очікують істотного скорочення одержувачів субсидій.
 
Міністерство соціальної політики України
 
При розрахунку проекту державного бюджету на 2021 було запропоновано 36 млн гривень. Це відповідає умовам, в яких ми рахували витрати. Якщо відбудеться збільшення цін або тарифів, то цю цифру будемо переглядати.
 
Наразі, у проекті державного бюджету на 2021 рік Кабінет міністрів заклав видатки на субсидії у сумі 36,6 млрд грн. Це приблизно на 7% менше, ніж у 2020 році. У міністерстві фінансів такі розрахунки пояснили, що зменшення видатків на житлові субсидії  на наступний рік викликано падінням потреби людей.