Польза от владения несколькими иностранными языками

08.08.2019 16:52   -
Автор:
Валентина 
 
Можно путешествовать. Больше перспектив для работы. Для поиска себя. Можно читать какие-то книги, неизданные у нас. И, говорят, что Альцгеймера на старости лет не будет.
 
Євгеній
 
Открывается много возможностей. Например, ты можешь путешествовать, свободно общаться. На счет нескольких языков, я не знаю. Я бы предпочёл знать в идеале английский, а не всех языков понемногу. Мне кажется, этого достаточно для обычного человека.
 
Ігор
 
Идёшь ты такой в иностранном государстве, а кто-то про тебя что-то плохое сказал. А ты «Хрясь» ему в морду, и всё! Отлично, по-моему. 
 
Багато вчених вже давно цікавляться впливом мультимовності на людський мозок. У 2004 році лондонські нейрофізіологи за допомогою МРТ обстежили групу осіб, 25 з яких володіли лише англійською мовою, 25 знали не тільки англійську, але й ще одну європейську мову, 33 були білінгвами – володіли другою мовою з дитинства, а ще 22 походили з інших європейських країн і знали не тільки свою рідну мову, але й англійську, як іноземну. Дослідники виявили, що у всіх випробовуваних, які володіли двома мовами, була підвищена щільність кори головного мозку в області нижньої тім’яної ділянки. Причому найбільш інтенсивно ці зміни виражені у тих учасників дослідження, які говорили на двох мовах з дитинства.
Провівши дослідження, вчені з Канади у 2010 році виявили, що білінгвістика та мультимовність здатні попередити хворобу Альцгеймера. Бо, саме у білінгвів обсяг сірої речовини, що містить мільйони нейронів, у набагато більшій кількості по всьому мозку, що і призводить до збереження когнітивних функцій у поважному віці. 
 
Юлія
 
Это влияет на развитие человека в целом, а также делает его границы шире. У него появляется больше возможностей благодаря языкам.
 
Олександр
 
На сегодняшний день я считаю это обязательным. Как минимум, английский нужно знать обязательно. Для бизнеса, для деловых отношений. Плюс, если ты хочешь путешествовать , то английский-must have. А остальные языки бонусом. Если любишь путешествовать или строить деловые отношения во Франции или Испании, то можно учить и их.
 
Ксенія та Марія
 
Это помогает развивать коммуникабельность. Это полезно и актуально.  Плюс для работы очень здорово. 
 
Тож, плюсом вивчення одночасно декілька мов є не тільки покращення пам’яті та здоров’я. а й перспективність кар’єрного зросту, а також можливість знайти нових друзів за кордоном.