Польща зробити більш доступними отримання “карт побуту”

30.10.2020 12:25   -
Автор:
Польща хоче спростити можливість отримання "карт побуту" – документа, що дозволяє знаходитися та проживати в країні на законних підставах. Справа в тому, що українські фіскали заявили про додаткове оподаткування заробітчан. Тож в Польщі й почали  побоюватися відтоку трудових мігрантів. 
 
Василь Воскобойник президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування 
 
Фіскальна служба заявила, що трудові мігранти заробляють 12 мільярдів доларів в рік і грошима з державою не діляться. Вони самі собі копають могили. При кожному уряді виникає новий чиновник, який хоче всіх обкласти податками.
 
Тож у відповідь на це Польща має намір внести зміни до міграційного законодавства, аби українці не тільки продовжували їздити на заробітки, а і залишалися в Речі Посполитої назавжди.  Адже трудова міграція з України позитивно впливає на польску економіку. 
 
Василь Воскобойник президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування 
 
За даними на серпень 2020 року, 507 тисяч українців (це історичний рекорд) стали платниками в польський Фонд соціального страхування. І це незважаючи на карантин. Очевидно, що ця цифра буде тільки зростати.
 
Для порівняння минулого року в Польщі працювало близько чотириста дев'ятсот тисяч українських заробітчан , а ще в 2016 році їх було сто сімдесят тисяч, тобто за останні чотири роки кількість трудових мігрантів зросла майже в 3 рази.