Полицейский ночью устроил перестрелку на станции метро “Научная”

12.11.2019 16:08   -
Автор:
На станції метро "Наукова",  капрал поліції,  відкрив вогонь із табельної зброї. По патрулю поліції. Інцидент стався близько четвертої години ранку. В результаті події ніхто не постраждав. Метро не працювало, пасажирів не було. На станції знаходилася тільки чергова зміна співробітників метрополітену. В зоні конфлікту перебувало десятеро робітників підземки. Неадекватна поведінка на службовому місці поліцейського – справа передана у Державне бюро розслідувань міста Полтави. Там і прокоментували деталі нічного затримання. 
 
Олександр Білка речник теруправління ДБР
 
За попередньою інформацією: капрал поліції, перебуваючи в добовому наряді, близько 2-ї години ночі начебто помітив сторонніх осіб на зачиненій станції метрополітену, про що повідомив чергову частину ГУНП в Харківській області. На місце події прибув наряд патрульної поліції ТОР, яким було встановлено, що правоохоронець зачинився у одній із кімнат, а коли вийшов з приміщення, здійснив кілька пострілів з табельної вогнепальної зброї у бік спецпризначенців.
 
Дані із камер відоспостережень, за інформацією співробітників метрополітену, були одразу ж вилучені поліцією, яка, у наразі офіційного коментаря не надає. Відео конфлікту з'явилися у соцмережах ще зранку. 
 
 - Отошел оттуда!! Отошел назад!!
 - Ты видишь его?
 - Вон в углу.
 - Только с*ка тронься бл*ть.
 - Вон он!
 
А це кадри, де поліцейського, що влаштував стрелянину, вже затримали та роззброїли. За даними офіційного сайту профільного відомства,  під час обшуку, при собі правоохоронець мав психотропний засіб. Це пітверджують і свідки, які знаходилися на місті події. 
 
– Пацаны, я не думал, что вы реально сотрудники..
– Так кричали же!!..
– Ты глянь на свои глаза, наркоман, с*ка е**ный!
– Та я не наркоман
– Что ты употреблял?
– Та ничего, я такой же как и вы, сотрудник, я на сутках находился!
 
Через інцидент станцію було закрито на кілька годин, але вже о сьомій ранку вона відновила свою роботу. Втім, за даними ДБР, наразі триває досудове розлідування.  
 
Олександр Білка речник теруправління ДБР 
 
Слідчими ДБР розпочато кримінальне провадження за статею 348 Кримінального Кодексу України – посягання на життя працівника правоохоронного органу. Вирішується питання повідомлення про підозру. Організовано проведення експертного огляду затриманого для визначення стану його можливого алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
 
За відповідною статею, порушник може бути позбавлений волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або взагалі отримати довічне ув'язнення