Покорение Эльбруса

09.08.2012 12:43   -
Автор:

 

Їх кличуть гори. Харків’яни знову вирішили підкорити Ельбрус. Західна та Східна вершини якого висотою понад п’ять тисяч метрів. Це буде десята ювілейна експедиція харківських альпіністів, яку вони щороку присвячують дню міста. Кожного разу, приборкуючи засніжену горну вершину, вони бачать в цьому щось нове, романтичне.

Ігор Свергун, альпініст, учасник експедиції:

– Это мощь природы. Когда ты видишь высокие горы и когда спадает шапка и пики уходят в небо ледовые, блестят. Это нужно слушать песни Высоцкого, Визбора, чтобы это понять обывателю. Нужно ехать за своими впечатлениями прежде туда.

Цього разу альпіністи підуть маршрутом, якому цього року виповнюється 200-ті. Вперше ним підкорював Ельбрус полководець Георгій Емануєль. На знак цієї події альпіністи вирішили встановити на вершині копію прапора його полка. Та це не єдиний приємний момент подорожі.

Геннадій Копійка, президент асоціації альпіністів, учасник експедиції:

– Харьков проводящий город Евро-2012 поэтому мы решили внести свою лепту и мы хотим сыграть на вершине Эльбруса в футбол. Мы получили от губернатора М. Добкина футбольный мяч, которым мы совершим этот символический матч на вершине Эльбруса.

Цього разу в експедицію підуть сорок чоловік. Як розповідає Геннадій Копійка, підкорювати вершини завжди йдуть з перевіреними людьми. Але цього разу вирішили зробити виключення. Для журналістів. Таким щасливчиком став Костянтин Кеворкян. Він розповідає, довго готувався до цієї події. Провів кілька тижнів у спортзалі, щоб не бути тягарем для команди. І вже навіть відчуває емоції, що його охоплять.

Костянтин Кеворкян ,журналіст, учасник експедиції:

– Я наверное очень долго буду смотреть на окружающий пейзаж для того, чтобы для себя навсегда впитать эти впечатления, эту картинку, этот воздух. А потом преступлю к своим прямым обязанностям – снимать стенд-ап.

Ігор Бескровний, Віктор Ноздрачов. «Харьковские Известия».