Показник летальності від COVID-19 в Україні один з найнижчих у Європі

09.09.2020 13:40   -
Автор:
Понад 48 тисяч пацієнтів з COVID-19 було госпіталізовано до медзакладів у період квітень-серпень, з них близько 17% отримали медичну допомогу в умовах інтенсивної терапії – такі статистичні данні Мінохорони здоров"я. Але це тільки попередні результати, бо пандемія ще не закінчилася. Щодоби в Україні фіксують від 2-2,5 тисячі нових випадків коронавірусу і нараховують на сьогодні майже 75 тисяч активних хворих. і це невтішні цифри, зазначають у МОЗ, бо постійне зібльшення кількості інфікованих може призвести до переповнення стаціонарів. Але, як підкреслив очільник міністерства Степанов, у всій цій далеко непозитивній ситуації, з його точки зору, є і позитивний показник.   
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Нам є чим пишатися, в нас один из найнижчих відсотків в Європі – 2,1, цей той відсток  летальності, який є на сьогоднішній день в нашій країні. Більше того, якщо порівняти його з початком квітня, то відсоток летальності був 3%, а зараз 2,1, він майже на 30% знизився і це не просто цифри, а це життя конкретних українців, які захворіли на коронавірусну хворобу. І все це відбувається завдяки нашим лікарям, нашим медичним працівникам, які борються кожного дня і, я вважаю, боряться достатньо успішно. 
 
А от суттєве збільшення кількості хворих на COVID-19 останнім часом у МОЗ пояснюють недотриманням українцями карантинних заходів, за що доречі  передбачена певна міра відповідальності як адміністративна, так і кримінальна. Втім порушників здебільшого карають копійчиною, але і такі міри виявлються не такими вже і дієвими, про що говорить статистика, де постіний приріст нових випадків інфікування. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Ви бачете, зростає госпіталізація, зростає каількість заповнених ліжок, тому, шановні українці, дотримуйтесь правил, правил нової реальності в нашій країні: користуйтесь масками, дотримуйтесь соціальної дистанції, тримайте чистими руки і в такому випадку у хвороби точно набагато менше шансів для того, щоби вона потрапила до вашої родини, до вас. 
 
Натомість Кабмін поки не готовий віднести всю Україну до "червоної зони" і запровадити повсюди жорсткий карантин. Тож ще діятиме адаптивний, щоб, як зазначають урядовці, не завадити розвитку економіки та бізнесу.