Погодні сюрпризи

26.01.2013 20:52   -
Автор:

О п'ятій ранку з лопатою та відерцем піску Світлана вже була на своєму бойовому посту. Жінка скаржиться – саме в таку мінливу погоду працювати набагато складніше. Постійні перепади температур і опади зводять на нуль всю роботу.

Світлана Іванченко двірник

-Мы посыпали, а оно всё равно дождь ледяной шёл и оно обратно всё равно бралось корочкой у нас. Т.е. мы ничего не могли сделать.

Але робота є робота і двірники з ранку в ранок на бойовому пості. Намагаються зробити все можливе, щоб максимально розчистити міські доріжки та тротуари.

Навіть там де розчищено, все одно пересуватися необхідно обережно впевнені харків’яни.  

Роман студент

-Ходить на шипованном чём-то. Ну ещё государство должно всё посыпать песком или солью. Посыпают, но к сожалению за час всё сносит.

Яна молода матуся

-Да нет, работают конечно же! Я вижу даже с окна, что убирают посыпают песочком, т.е. я вижу что работают есть результат и сейчас вы видите, нормально. А уберечься – ну осторожно лишь ходить.

А ось ті хто все-таки не вбереглися – в травмпункті.

Ігор Бескровний кореспондент

-Підслизнувся, упав, отямився – гіпс. У зв"язку із ожеледицею у травмпункти Першої столиці звертаються десятки харків"ян.

Найбільше постраждалих серед людей поважного віку. Серед них і пенсіонерка Лідія Карпівна. Жінка не думала, що похід в супермаркет, закінчиться відвідинами травматолога.

Лідія пенсіонерка

-С дверей вышла, по резине прошла, а там плитка широкая. У меня ноги так, я аж на шпагат села. А потом стали меня поднимать, человек пять – три мужчины и две женщины. А у меня рука так выровнялась как ноги и не знаю, что потом с ней случилось, я не могу её ни повернуть, ни поднять. Сделали снимок сказали там перелом и смещение, вообщем всё.

А ось продавець Галина вже у травмпункті вже вдруге. Жінка як місяць з гіпсом.

Галина продавець

-Просто неожиданно раз и упала. Держала сумку обычно женщины держат сумку вот здесь пальцем, а надо было не держать зимой и наверное потянуло сумкой когда я падала и поломала руку.

Травматолог Андрій Пенделя каже – у період ожеледиці їх клієнтами виявляються по півсотні людей на день.

-Чаще всего возникают переломы в области лучезапястного сустава, так называемый луч в типичном месте, переломы в области голеностопного сустава – лодыжки. Переломы в области плечевого сустава, это шейка плечевой кости.

Наталія медсестра травмпункту лікарні № 26

-Сначала накладывается марлечка, сверху накладывается ваточка. После того накладывается сам гипс. Всё лишнее обрезается, чтобы нигде ничего не давило. Чтобы человек мог выходить в этой повязочке столько, сколько ему назначит доктор.

Якщо є перелом, каже лікар, то ходити з гіпсом прийдеться не менше трьох тижнів. А потім все залежить від віку пацієнта.

Андрій Пенделя травматолог лікарні № 26

-С возрастом возникает уменьшение плотности ткани, и у таких пациентов чаще возникают травмы при падениях соответственно и переломы сростаются дольше.  Быстрее всего сростаются мелкие кости, т.е. суставы – пальцы кистей, стопы.

Травматологи закликають людей бути максимально уважними та не поспішати в ожеледь. З ними погоджуються співробітники ДАІ по відношенню до водіїв. Кажуть, мінлива погода дуже небезпечна, за останній час вже сталося кілька масштабних ДТП. Одна з аварій на 518 км автодороги Київ – Харків – Довжанський Біля селища Рогань. Водій ВАЗівської шістки, який їхав у бік Харкова, не впоравшись з керуванням, зіткнувся з маршрутним автобусом "Ман", що рухався за маршрутом Чугуїв – Харків в попутному напрямку. В результаті екстреного гальмування неподалік зіткнулися ще кілька іномарок – Kia, «Волга» та Mazda.

-Від отриманих травм 42-річна пасажирка ВАЗу загинула на місці. Самого ж водія автомобіля та ще одного пасажира шпиталізували до лікарні швидкої та невдкладної допомоги. Ще одна аварія і на цій же дорозі. Зіткнулися іномарка та вантажівка. В цій аварії теж не обійшлося без постраждалих. Водія та пасажира автомобіля "Мітцубісі" доправили до лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

Синоптики попереджають, цієї зими погода і далі буде мінлива, тож аварійнонебезпечна ситуація зберігається. На найближчий тиждень слід очікувати морози від мінус десяти до мінус п'ятнадцяти, зі снігопадом та вітром. Але вже на початку лютого знову потеплішає на кілька днів. Найбільші ж холоди цієї зими, запевняють фахівці слід очікувати тільки в середині наступного місяця.