Погода в выходные: до -4 ночью и до +5 днём

06.12.2019 12:33   -
Автор:
Кліматична картина грудня, зазначають синоптики поки повністю себе ще не виправдала. Адже перший місяць зими характерний сильними вітрами, хуртовинами, налипанням мокрого снігу, а під час відлигою – туманами та ожеледдю. Та на вихідних погоду в Україні визначатиме вплив повітряних мас з Атлантики, а вони не принесли ні сильних морозів, ні опадів. От і в Харкові місцеві синоптики прогнозують невеликий мінус вночі і невеликий плюс вдень.  
 
7 грудня. Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Слабкий туман. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря: вночі по місту 2-4° морозу, вдень 2-4° тепла.
 
8 грудня. Вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 0 +5°.
 
Далі, за данними Харківського регіонального гідрометцентру, погода залишається практично без змін. Принаймі у перші три дні наступного тижня також буде хмарно з проясненнями, переважно без опадів і в нічний час -2 +3, а в денний 0-5 тепла. А от потім можливі, як-то кажуть синоптики, "температурні гойдалки". Хоча вже у другій половині грудня очікується похолодання та снігопади, щоправда точних дат поки не називають. Але припускають, що погода на Новий рік порадує, буде приємною і відповідатиме святковому настрою.