Погода у грудні може порадувати “зимовим бабиним літом”.

30.11.2020 12:27   -
Автор:
В Карпатах мороз і сніг, а на сході країни плюсова температура, наразі у Харкові мряка, а від зимових опадів майже і сліду не залишилося. Третій місяць осені видався доволі теплим, кажуть синоптики. Та й перший місяць зими мало чим відрізнятиметься від свого попередника. За данними Харківського гідрометцентру, у перших числах очікується переважно дощ, невеличкі нічні морози та відлига вдень.   
 
1 грудня. Хмарно. Вночі у західній половині області невеликі опади (мокрий сніг,дощ), на решті території без істотних опадів. Слабкий туман. По  місту: температура повітря вночі близько 0°, вдень 1-3° тепла.  
 
2 грудня. Вдень місцями невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вночі 1-6° морозу, вдень -2…+3°.
 
І таку погоду синоптики прогнозують принаймі весь цей тиждень. Невеликий мокрий сніг, вітер південно-східний, 7-12 м/с, ожеледиця, до мінус 6-ти вночі та до +2-х в денний час. А такі умови, в свою чергу, попереджають рятувальники, можуть призвести до порушень руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, тому радять бути обережними. Доречі, така ситуація може зберігатися доволі довго, адже, як зазначають в Укргідрометцентрі, грудень обіцяє бути аномально теплим, середня температура повітря очікується саме на рівні -3°+2, а це майже на 1,5° вище середніх багаторічних значень. Народні синоптики також очікують ближче до середини грудня нетипове для цього періоду тепло, таке собі "зимове бабине літо". А потім знову морозЕць. Тож температурних гойдалок цього місяця таки не уникнути. Крім того подекуди ймовірні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг – тумани та ожеледь.