Погода им ни по чём – озимые на полях хорошо зимуют

30.01.2018 14:16   -
Автор:
Озимі зараз достатньо успішно перезимовують. Проведений моніторинг ще восени, після того, як була тривала засУха, а потім все ж таким випали опади, показав, что всі насіння зможуть дати хороші паростки. Так і сталося. Добрі сходи зараз спостерігають на 20-ти відсотках засіяних площ, на 50-ти – їх стан оцінюють как задовільний. Зараз, щоправда є нестача вологи у грунті, але через сніжний покрів, що утворитвся, ця проблема, впевнені фахівці, вирішиться. 
 
Марк Беккер перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації
 
Снег, который выпал после 20-го числа и те морозы, которые были уже никак не повлияют на состояние растений. Таким образом состояние растений на сегодняшний день находятся в хорошем и в удовлетворительном состояние. Та оттепель, которая за окном сейчас, безусловно негативно будет отражаться на ростовых процессах весенних, которые будут связаны с развитием этих растений. Если температура не будет понижаться очень резко, не будет формироваться корка, которая будет покрывать растения, я думаю, что зимовка всё равно пройдёт в достаточно нормальных условиях. 
 
Тож є всі передумови отримати хороший врожай і не здати позицій минулого року, коли Харківщина зібрала 2,2 мільйони тон, що вивело область на друге місце в країні з виробництва всіх ранніх зернових. Кількість продукції аграрного сектору дозволило не тільки повністю забезпечити потреби регіону, а й експортувати. І питома вага сільського господарства у зовнішньоторговельних відносинах склала майже 50%. 
 
Марк Беккер перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації
 
Учитывая необходимость продолжения динамичного развития аграрного сектора Харьковской области, главой области Юлией Александровной Светличной были поставлены задачи и учитывая то, что невозможно получать на сегодняшний день постоянно, ежегодно высокие урожаи, мы внесли соответствующие изменения в структуру посевных площадей и в первую очередь озимой пшеницы. Поэтому в этом году был увеличен озимый клин почти на 7%. 
 
Тож аграрії продовжуватимуть моніторінг стану озимих культур. Адже благоприємні умови для їх зимовки, срияли і розмноженню шкідників. Тому на весні необхідно буде вдатися до особливих заходів захисту рослин та їх підживлення.