Подземный переход возле метро “Площадь Восстания” реконструируют

22.05.2012 19:07   -
Автор:

Підземний перехід, неподалік станції метро Повстання – перекритий червоною стрічкою. Вже близька місяця робочі його реконструюють. Та поки цей об*єкт не доступний – зробили наземний пішохідний перехід. Тимчасовий.

Ганна Кобець,  місцева мешканка:

-Переходим – вот нарисовали полосочки, поставили пешпереход.

У підземному переході – робота кипить. Майстри кладуть на стіни міцну та довговічну плитку. Бо стара, кажуть, зовсім розсипалася. І у такому стані вже був увесь перехід, розповідають місцеві мешканці.

Віра Коваленко, місцева мешканка:

-Ремонт нужно делать в любом случае. Потому что он совсем развалился. Люди даже боятся идти по этим ступенькам

Світлана Будко, місцева мешканка:

-Плохо пахло, ступеньки очень скользкие, особенно зимой, всё разбитое, исписанное, ужасно

Наталія Хворост ,місцева мешканка:

-Абсолютно не было освещения. Вот это желательно бы было сделать: освещение, тротуар
 

Будуть і нові доріжки, і нове освітлення, кажуть комунальники. Робочі вже замінили усі електромережі у підземному переході. Згодом встановлять антивандальні світильники. Вирішать проблеми з накопиченням води у пішвиході.

Ігор Жданюк ,заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства:

-Ещё раз проверены все ливнестоки, ещё раз проверили систему откачки воды. Он и раньше работал. Но, естественно, какие-то запчасти были изношены, пол был достаточно не ровный, собирались лужицы. Поэтому мы выравниваем пол, как и положено. И полностью делаем ливнестоки

У комплексі з переходом, зробили і новий фасад для стаціонарних магазинів. Комунальники взялися і за реконтрукцію трамвайної зупинки.

Ігор Жданюк, заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства:

-Аналогичным образом мы делаем асфальтировку вокруг самих остановочных павильойнов, урны будут восстановлены. Точно также будет сделан зелёный газон. И частично установлен забор

На комплексну реконструкцію підземного пішохідного виходу з міського гаманця виділено триста тисяч гривень. Відкриють його для відвідувачів на початку червня.

Олена Завгородня ,Євгеній Дроботов ,Харьковские Известия.