Подсреднее, Федоровка и Приколотное – 340 лет

24.10.2012 19:12   -
Автор:

Триста сорок років тому на цих землях з’явилися перші поселення козаків, сьогодні їх нащадки продовжують працювати на добробут держави. Для малечі селища Підсереднє не лише встановили новий дитячий майданчик, а і повністю відбудували садочок: відновили опалення та зробили ремонт у групах. Вихованцям дитсадка тепер не страшні найсуворіші морози. До справи долучилися всі: і громада, і керівництво району, і депутатський корпус.

Микола Шевченко голова Підсереднянської сільської ради

-Разом ми ще шотось зможемо зробить. Якщо ми поодинці – не буде нічого, один чоловік нічого не зроби. Тому коли ми разом ми шо то зможемо зробити.

Будь яке свято це не тільки підбиття підсумків, а і розробка планів на майбутнє. Підсереднянська громада, подякувавши за дитсадочок, звернулася до свого народного депутата з ще одним проханням – побудувати капличку. Вона буде зведена навесні, каже нардеп.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Сегодня много проблем, но тем не менее, работая единой командой, шаг за шагом, только таким путем, мы сможем сделать жизнь нашу чуть-чуть лучше. И за последние два года вы видите какие изменения происходят в том числе и в вашем селе. И это не конец это только начало.

У селі Федорівка теж свято, тут капличка вже побудована. На її освяченні яблуку ніде впасти. У федорівців здійснилася багаторічна мрія.

Ольга мешканка с. Федорівка

-Центр духовности теперь будет, никогда не было, теперь будет наконец то. На самой верхней точке, как раньше всегда строили церкви, на самой верхней точке села, построили такую маленькую часовню такая жемчужина в храме будет, такая красота у нас появилась.

Згодом, каже Дмитро Шенцев, центр селища стане справжнім духовним центром – поруч з капличкою з’явиться: майданчик для дітлахів та місце відпочинку для людей старшого віку. Так саме як це зробили в сусідів у селищі Приколотне, де на честь свята територіальної громади у центрі створили власний парк розваг. Надувні гірки та повітряні кульки, пісні, танці та атракціони. Добре попрацювали – можна відпочивати. Тим більше, що цього року за допомогою народного депутат Дмитра Шенцева у селищі закінчився ремонт у школі: поміняні вікна, відновлений дах, а вже за кілька тижнів всі будинки Приколотного будуть з газом.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Надо говорить честно, что власть и все мы еще в большом, большом долгу перед вами. Но я хочу чтобы вы поняли: 20 лет это все валилось, и не мы это делали, и к сожалению никто к нам с другой планеты не прилетит и в одночасье все это не исправит. Только совместный ежедневный труд сможет сделать нашу жизнь лучше и поправить жизнь в том числе и в нашем поселке, и в нашем районе, и в нашей области, и во всем нашем государстве.

Андрій Соловйов, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия