Подробности смертельного ДТП на улице Деревянко

04.09.2017 15:26   -
Автор:
Знесена електроопора і пом'ята іномарка на закордонних номерах. Ця аварія, що зупинила рух міського транспорту сьогодні вранці сталася на Павловому полі. Неподалік від перетину вулиць Дерев'янка та Космонавтів. Все відбулося за лічені секунди, розподає свідок ДТП Юрій Абрамченко. Чоловік живе в будинку, що знаходиться поруч з місцем, де все і сталося.
 
Юрій Абрамченко свідок аварії
 
Очень большой скрип тормозов – шины. Очень сильный. И потом очень страшный удар. Очень страшный удар. Я как раз на балконе курил, только с балкона ушёл и вот это я услышал. Потом я оделся, увидел, посмотрел, вот это всё увидел – столб лежит. Скрежет был очень длинный такой, долго машина тормозила. Т.е. была очень большая скорость, это скорей всего. 
 
За попередньою інформацією 23-річний водій "БМВ" їхав з боку Олексіївки. Біля гімназії №47 за невідомих причин не впорався з керуванням. Автівка пішла юзом, задньою частиною збила електроопору. Авто розвернуло, його зупинило лише дерево на узбіччі. На момент аварії в машині було троє. Один з пасажирів отримав травми, його шпиталізували до лікарні. Дівчина-пасажир, яка сиділа на задньому сидінні, від отриманих травм померла на місці. Водій не постраждав.  
 
– Как столб задели?! 
– Ну, занесло машину. 
– А скорость какая, приличная была?!
– Допустимая!
– Допустимая это сколько?!
– 80 км.
– Т.е. вы считаете, что это допустимая скорость, когда сбиваются столбы?!
– Нет. 
 
Як з'ясувалося, за кермом іномарки був полісмен. Але це чоловік, який спричинив смертельне ДТП, заперечував.
 
– А вы какое отношение имеете к полиции?
– Никакого.
– Никакого не имеете?! Или всё таки имеете отношение к полиции?!
– Извините проводятся следственно-оперативные действия. Давайте мы сейчас закончим и вы будете задавать вопросы. 
 
Віта Дубовик речник прокурора Харківської області
 
На даний момент нам відомо, що це працівник правоохоронного органу, працівник патрульної поліції з міста Києва. Капрал, при ньому було посвідчення, він сам не заперечує, що він працює у поліції. Крім того, за попередніми даними, водій знаходиться у стані алкогольного сп'яніння. Драгер показав 0,67 проміле. 
 
Наразі встановлюються всі обставини пригоди. Тривають першочергові слідчі дії. Максимальна санкція статті, за якою відкрите кримінальне провадження, передбачає 8 років позбавлення волі.