Подписание меморандума и инвестиционный сертификат: успехи форума “Харьков: развитие и инвестиции”

31.05.2019 15:03   -
Автор:
Проекти, що вже успішно запроваджені в Харкові за підтримки закордонних партнерів та конкретний план подальшої роботи. Ця тема стала центральною на міжнародному форумі "Харків: Розвиток та інвестиції". Так на заході анонсували новий проект – Муніципальне таксі, що на думку координаторів, є вкрай важливим для міста.
 
Микита Кузнецов координатор проекту "Муніципальне таксі"
 
Что такое муниципальное такси? Это прежде всего муниципальный проект, равных которому еще нет в Украине. Что он делает городу? Прежде всего это новая философия развития транспортной инфраструктуры, безопасность перевозок людей, новые европейские современные машины, легальные зарплаты водителей, умеренные цены на перевозки. Вот те составляющие, которые присущи этому проекту. 
 
Крім того, муніципальне таксі – це соціальний проект, розповідає координатор проекту, адже важливою складовою є перевезення людей з інвалідністю. Тож аби ця ініціатива якнайкраще реалізувалася в місті, перший віце-мер Ігор Терехов підписав меморандум з французькою компанією Рено та американською Убер. Запровадити проект планують в кінці цього року.  
 
Підписання цього меморандуму вкотре доводить, що іноземні партнери зацікавлені вкладати кошти в місто. Це відзначили і самі інвестори. Головний редактор " Financial Times" Кортні Фінгар розповідає, Харків – динамічно розвивається. Тож їхня компанія надала Першій столиці сертифікат на надання доступу бази даних "fDi Markets", fDi intelligence та Financial Times, що допоможе і надалі залучати іноземних інвесторів. 
 
Кортні Фінгар головний редактор журналу "fDi Magazine, Financial Times"
 
Дійсно, цей інструмент дуже потужний, тому що, аби залучати інвестиції, потрібно знати, хто і в які напрями інвестує, які профілі у компанії, що інвестує для того ,щоб формувати стратегію міста для залучення відповідних інвестицій та готувати проекти, що будуть цікаві для інвесторів.
 
Кортні Фінгар додає, такою базою користується багато передових країн та міст світу та відомі компанії, тож цей інструмент точно стане в нагоді для розвитку міста.