Подписание декларации и выбор доктора. Что нужно знать?

28.04.2018 18:39   -
Автор:
Медична реформа торкнеться кожно. До цього варто бути готовим , адже доведеться підписувати декларацію з лікарем. Це зробили ще не всі але час ще є, принаймні перша хвиля підписання декларацій триватиме до 1-го липня. Головне знати алгоритм дій, а там вже вирішувати коли саме це зробити.
 
Костянтин
 
Пока нет еще. Я думаю что нужно обратиться к своему терапевту , а там уже выяснять, ну скорее всего так, я думаю.
 
Любов Семенівна
 
Конечно, все знаю. У меня уже все подготовлено, все документы. Единственное что мне нужно – прийти на прием.
 
А от Лариса Котляр вже знайшла час і сьогодні вирішила підписати декларацію з терапевтом . Процедура каже доволі проста і швидка.
 
Лариса Котляр підписала декларацію
 
е Когда началась система подписания деклараций, с 1 апреля, пришли на прием к врачу с документами, с ксерокопиями документов и получили декларация распечатанную. Все заняло у нас в общей сложности 5 минут. Поэтому это все быстро, это все доступно.
 
Щоб все пройшло легко та швидко, варто знати кілька обов'язкових правил. По-перше потрібно пересвідчитися, що медзаклад входить  до системи "eHealth" (Єхелс), про що свідчитиме наліпка на вході, по-друге, у медзакладі, або ж на його сайті має бути повний перелік лікарів, де вказані не лише прізвища, а і спеціалізація, стаж роботи, категорія, а також години прийому та номер кабінету. Маючі всю цю інформацію ви можете обирати собі лікаря, не залежно від вашої прописки, а також від фактичного місця проживання.
 
Наталія Танько заступник головного лікаря з роботи ЦПМСД КЗОЗ Харківська міська поліклініка № 8
 
Если он определился с этим доктором, в данном случае он подходит к  нему лично с паспортом, с идентификационным кодом и конечно со своим личным мобильным телефоном. Это все предоставляется врачу и доктр уже начинает работу с заполением декларации. Заполняется декларация в электронном виде, распечатывается и дается данному пациенту.
 
Для дитини потрібно мати свідотство про народження. Після цього пацієнт може перевірити всі дані в декларації, і якщо все вірно – поставити свій підпис на двох паперових копіях, одна з яких залишається у лікаря, а інша – у пацієнта. Потім електронну декларацію лікар завіряє власним електронним підисом і всі дані автоматично вносяться у електронну систему "eHealth". Але є один важливий нюанс.
 
Наталія Танько заступник головного лікаря з роботи ЦПМСД КЗОЗ Харківська міська поліклініка № 8
 
При заполнении электронной декларации заносится обязательно номер мобильного телефона. Доктор посылает смс код на телефон пациента и пациент ему говорит эти заветные 4 цифры. Которые в данном случае его идентифицируют. Доктор заносит эти 4 цифры и дальше может работать с этой декларацией. То есть это базовый основной такой момент.
 
Якщо ж лікар не згенерує ваш особистий код "eHealth", який приходить на мобільний телефон і не внесе його у декларацію, то реєстрація буде неможливою, абож не дійсною. Онлайн підписати декларацію не можна, зазначає Наталія Танько, але можна записатися в електронну чергу на прийом до лікаря. Після підписання декларації для пацієнта, принаймні до 1-го липня, нічого не зміниться. Це буде перший етап підписання, який надась можливість медзакладу отримати кошти на конкретних людей, які вже будуть у, так званому "зеленому реєстрі" – це ті люди які підписали декларацію.
 
Наталія Танько заступник головного лікаря з роботи ЦПМСД КЗОЗ Харківська міська поліклініка № 8
 
И будет у нас еще "красный реестр" существовать параллельно "зеленому". Это те кто с нами еще не заключили декларацию. С ними мы работаем, с декларативным процессом еще до конца года. То есть они к нам обращаются, мы им предлагаем выбрать доктора. Если хотят у нас они  выбирают, если не хотят – уходят в другое лечебное учреждение. Но им все равно будет предложен такой вариант.
 
Та обирати лікаря всеодно доведеться. І якщо затягувати цей процес, доведеться підписувати декларацію з лікарем, у якого ще будуть вільні місця. У місті максимальна кількість пацієнтів на одного лікаря – 2000 тисячі. Після підписання, кожна людина має право відмовитися від лікаря і перепідписати декларацію, але робити це не частіше а ніж один раз на місяць.