Подовження військового стану, допомога ЄС та обстріли окупантів – головне за ніч

04.02.2023 12:14   -

Вночі росіяни обстріляли одну із громад Дніпропетровщини. Як повідомляє місцева влада, люди не постраждали. Обстрілювали і Херсонщину. Загинула одна людина, поранені троє. Атакували і населені пункти у Харківській, Миколаївській та Донецькій областях.
Є жертви серед мирних людей.

ЄС передав українській армії вантажівки, позашляховики та машини швидкої допомоги. Про це повідомив глава дипломатії Боррель. До пакету входить:

  • 13 нових вантажівок підвищеної прохідності для перевезення військових;
  • 94 вантажівки підвищеної прохідності;
  • 50 санітарних автомобілів.

Найближчим часом ВР продовжить термін дії військового стану та загальної мобілізації. Про це повідомив нардеп ВР Железняк. За його словами, швидше за все його продовжать знову на 90 днів. Подовження почнуть діяти після 19 лютого і це вже шосте голосування Парламенту за воєнний стан з початку війни.

В Україні покращується ситуація з електрикою. Про це пише Міненерго Очікуваний дефіцит електричної потужності на вечірній максимум становитиме близько 17,5% потреби. Найскладніша ситуація залишається у Донецькій, Херсонській та Харківській областях. Також за даними ДТЕК, в Одеській області вдруге за добу відбувається аварія на підстанції. Наразі, повідомляють у ОВА, вже почали підключати до електроенергії критичну інфраструктуру.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Євросоюз постачатиме Україні 2 гігавати електроенергії, які їй необхідні. Про це заявила голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн під час саміту “Україна-ЄС”. Також у планах надати ще 2 400 генераторів нашій державі.

ОСТАННІ НОВИНИ