Подготовка педагогов к новому учебному году

01.09.2012 14:12   -
Автор:

Ольга Деменко, директор Департаменту освіти:

-Там будут только те снаряды, которые необходимы для занятий гимнастикой в школах, то есть это турники, это параллельные брусья, это снаряды для пресса, всего 7 наименований.

Забезпечили дітлахів і усіма необхідними підручниками, звітують освітяни. Чи не вперше за багато років їх направили і у міські школи, і до обласних навчальних закладів ще до початку навчального року. Питання транспортування також було актуальним для сільських шкіл. Та днями від профільного міністерства Харківщина отримала сорок новеньких автобусів для перевезення дітей. У планах – покращити і комп*ютерне оснащення шкіл області.

Дмитро Табачник, міністр освіти і науки, молоді та спорту України :

-Сегодня 1,5 почти тысячи, 1300 машин с мониторами, с всеми зипами находятся на пути из Киева в Харьков До 1 сентября 16 тысяч компьютеров поставим в сельские школы.

А таке поповнення дуже доречно, говорять педагоги. Бо за новими стандартами освіти вже у другому класі діти пізнаватимуть основи роботи із комп"ютером.

 Роман Шаповал ,начальник Головного управління освіти і науки:

-У вирішенні питання, пов*язаного з розвитком мережі, має перемогти наша спільна відповідальність за створення усім дітям рівних умов для отримання високоякісної сучасної освіти, що передбачає сучасну матеріально-технічну базу, умови для профільної підготовки та володіння інформаційно-комунікаційними технологіями.

Нововведення чекають і першачків. До їх програми навчання додадуть іноземну мову. А щоб малята, які вперше сядуть за парти, могли спокійніше звикнути до школу, до навчального процесу залучатимуть і батьків.

Наталія Білогрищенко, головний спеціаліст відділу нормативності і якості освіти Департаменту освіти Харківської міської ради:

-Враховуючи побажання та пропозиції батьків було вирішено створити нововведення – спеціальну парту для батьків це з вересня цього року кожен із батьків зможе прийти на урок і подивитися як іде адаптація дитини у новому для неї середовищі

Також, необхідно працювати над підготовкою та підвищенням кваліфікації педагогів. Аби заохотити вчителів, щороку проводять профільні конкурси. Найкращих нагороджують грамотами, подарунками та грошової надбавкою до зарплати, що виплачується протягом року. Дошкільна освіта також стала темою обговорення освітян, які зібралися за круглим столом. Там не без гордості підсумували – малеча Харкова майже на сто відсотків охоплена дошкільною освітою. Цьогоріч відкриють додатково чотири дитсадки. Область також не відстає.

Роман Шаповал ,начальник Головного управління освіти і науки :

-У 2011 році відкрита або відновлена діяльність 30 дошкільних навчальних закладів. В тому числі, 18 у складі НБК, що дозволило збільшити кількість груп на 103. А з 1 вересня цього року, завдяки створенню додаткових місць, ще понад тисячу дітей прийде у дитячі дошкільні заклади.

Та і на цьому зупинятися не будуть. Бо на Харківщині залишилися райони, де батьки не мають куди віддати своїх малят через відсутність дитсадків. У планах цю проблему вирішити. За декілька років.