Подготовка к школе: какие в этом году цены на канцтровары и форму?

26.07.2018 15:40   -
Автор:
Хтось ще розмірковує, а хтось вже активно займаються шопінгом намагаючись зекономити. Переконують, чим раніше взятись до справи тем менше коштів буде витрачено. 
 
Віта мама школяра
 
Вот сейчас мы ходим, чтобы дешевле, потому что в сентябре дороже намного выйдет. Пока акции, пока распродажи идут.
 
Олена мама школяра
 
Собираюсь, пока еще не очень дорого. Надо хотя бы портфель там скупиться, тетради, ручки, хотя бы спортивный костюм, ну там все по мелочи.
 
Ціни на канцтовари, зазначать продавці, в цьому році суттєво не змінились. В середньому все необхідне – ручки, зошити, олівці, щоденники, пенал – обійдеться приблизно в 700 гривень. Але можна зібрати як більш дорогий, так і більш бюджетний кошик. Якщо ж необхідно ще купити рюкзак, він коштуватиме приблизно 500-1000 гривень. Також батьки оновлюють і гардероб дитини. Ті, хто навчаються у школі з певним дрес-кодом, купують форму. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міськради
 
На сегодняшний день более 50% школ города Харькова имеют собственную школьную форму. Что значит собственную? Учреждения сами решают нужна она им или нет, если нужна, то какого цвета, каких фасонов и так далее.
 
Так, шкільний костюм хлопчика – це брюки, піджак та сорочка – обійдеться приблизно у 900 гривень, а для дівчаток десь на 200-400 гривень дорожче. Також, аби захистити свою дитину, батьки зачасту купують телефон або смарт-годинник, якій відстежує місцезнаходження школяра. Але, запевнюють у Департаменті освіти, ці гаджети вже втрачають свою актуальність. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міськради
 
В работе с детьми существуют определенные приоритеты. Я считаю, что самым первым и самым главным приоритетом в школе в работе с детьми является безопасность. По инициативе Геннадия Кернеса в городе реализуется проект – "Безопасный город" и прежде всего этот проект реализовывается именно в учреждениях образования.
 
З 1-го вересня в усіх школах Харкова з'являться охоронці. І якщо раніше це була виключно ініціатива батьків, то зараз захист учнів буде на особистому контролі  керівництва міста, у бюджеті вже передбачені кошти на заходи безпеки. Крім того, вже 100 шкіл знаходяться під централізованим відеоспостереженням, а згодом воно з"явиться і в усіх інших навчальних закладах Харкова.