Почти четыре тысячи семей на Харьковщине получают помощь

08.10.2012 18:47   -
Автор:

На Харківщині триває оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги.  Перед початком опалювального сезону кількість звернень щодо призначення соцдопомоги збільшилась утричі, кажуть в управлінні праці та соцзахисту.  Так, протягом останнього тижня звернулося понад три з половиною тисячі людей. Для порівняння – тиждень тому ця цифра складала трохи більше тисячі. Переважно це люди соціальнонезахищені, пенсіонери, інваліди, непрацездатні.

Ігор Шурма заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-Дуже багато наших людей живе в дуже складних економічних умовах, як правило це люде є більш старшого покоління і для них є ось така справа – заплатити все, що вони мають за комунальні послуги, так було виховано те покоління, що з того мізеру, що вони сьогодні мають вони є більш справними платниками за житлово-комунальні послуги і коли такі люди приходять по соціальну допомогу в Управління праці, треба максимально їм приділити увагу, допомогти.

Для тих, хто опалює свої оселі вугіллям чи брикетами також існує допомога на закупівлю палива. Таку субсидію готівками наразі призначено понад шести з половиною тисячам родинам Харківської області.  Також триває практика виїзних прийомів соцслужб. Таких вже відбулось понад триста. 

Анастасія Полякова, Олег Синицький, Харьковские Известия